Pēc teiktā par Ukrainu krievvalodīgs klients Rīgā piekauj taksistu

tautaruna.lv 27.maijs 2022, 7:30
 
Gints Ivuškāns/ F64
Armands par taksistu strādā jau 5 gadus. Viņš strādāja arī dienā, kad saņēma izsaukumu uz kādu restorānu Ķīpsalā. Kā ierasts, paņēma krievu valodā runājošu un iereibušu klientu, kurš izrādījies agresīvs, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Iereibušais vīrietis sācis lamāt ukraiņus, sakot, ka “viņi nogalinot krievu bērnus” un lamājies necenzētiem vārdiem. Tā kā “Baltic Taxi” iekšējos noteikumos strikti aizliegts iesaistīties šāda veida konfliktos ar pasažieriem par tēmām - reliģija un politika, Armands nav drīkstējis neko iebilst. Viņš tikai izteicis divas nekaitīgas frāzes, kas agresīvo klientu sadusmojis vēl vairāk, un viņš turpinājis taksistu lamāt vēl rupjākiem vārdiem.

Tad mērs bijis pilns arī pašam Armandam, kurš beidzot skaļi pateicis: “Karu jau iesāka Krievija, Putins jau uzbruka Ukrainai.” Šajā brīdī abi vīrieši bija nonākuši jau uz Vanšu tilta, kur Armands no pasažiera saņēmis sitienu pa pakausi.

Abi vīrieši devušies uz policijas iecirkni, kur tos sagaidījis inspektors, kurš taksistu nosūtījis veikt ekspertīzi. Armands no tās gan atteicies, jo zinājis, ka redzamu sišanas pēdu uz viņa ķermeņa nav. Armands ar policistu darbu nav apmierināts, viņš uzskata, ka inspektors bijis prokrievisks un tieši tāpēc nav vēlējies situāciju risināt un Armandam palīdzēt.

Valsts policija par Armanda pretenzijām pret policijas darbu uzzinājusi tikai no Armanda ieraksta Facebook.com, kur Armands situāciju izklāstījis sīki un plaši. Tomēr atgādina, ka iecirkņa policisti nosoda karu Ukrainā un Krieviju neatbalsta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas