Skolēni skrien ievilkt dūmu zem vietējo māju logiem pat piecu minūšu starpbrīdī

tautaruna.lv 25.maijs 2022, 19:44
 
Tomas Urbelionis / F64
Leona Paegles otrā nama iedzīvotāji Cēsīs vairākus mēnešus spiesti cīnīties ar jauniešiem. Pāris simts metru attālumā atrodas vidusskola, no kurienes skolēni starpbrīžos skrien ievilkt dūmu zem vietējo māju logiem. Cēsnieki skolēnus pat ir sabāruši, taču situācija neuzlabojas, ziņo raidījums "Bez Tabu" portālā "TV3.lv".

Vietējā iedzīvotāja Diāna, kuras dzīvoklis atrodas pirmajā stāvā, ir neapmierināta, ka jaunieši izvēlējušies pagalmu kā vietu, kur starpbrīžos uzpīpēt. Viņa ir lūgusi skolēniem doties tālāk no logiem, bērni uzklausījuši, taču pēc pāris minūtēm vietā atnāk citi.

Savukārt Sigita no blakus mājas, kura strādā pārtikas veikalā, ir izbrīnīta, kā jaunieši iegūst cigaretes, ja tās pārdod, tikai sasniedzot pilngadību. Vietējie pamanījuši, ka bērni sāka skriet uz viņu pagalmu, kopš Cēsu Pilsētas vidusskolai uzbūvēja piebūvi.

Arī mēs pārliecināmies, ka, par spīti lietum, jaunieši pat piecu minūšu starpbrīžos skrien uz vietējo iedzīvotāju pagalmu, jo skolas teritorijā, kā skolēni paši apstiprina, viņiem nav ļauts smēķēt, ziņo "Bez Tabu".

Cēsu Pilsētas vidusskolas direktore Aija Sīmane atsakās raidījumam “Bez Tabu” sniegt komentāru. Minot, ka ar cēsniekiem jau pati ir runājusi.

Narkologs Ļevs Poluņins ir pārliecināts, ka jauniešu vēlmi uzsākt pīpēt ietekmē arī vide, kurā viņš aug. Panākt, lai jaunieši nesmēķē, ir diezgan sarežģīts process, uzskata speciālists. Taču, viņaprāt, pedagogiem un vecākiem ir jāturpina ar skolēniem runāt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:11

Jaunākās diskusijas