Prusaki pat kafijas krūzē! Māte ar bērnu Tukumā dzīvo briesmīgos apstākļos

tautaruna.lv 23.maijs 2022, 14:30
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Prusaki gultā, kafijas krūzē, dušā, drēbēs, mantās un visur – tāda ir Daces un viņas divus gadus vecās meitas dzīve sociālajā mājā Tukumā, vēsta “Degpunktā”.

Māte ar divgadīgo meitiņu dzīvo Tukuma pašvaldības piešķirtajā dzīvoklī, kurā teju uz katra stūra ir prusaki, trepju telpā pārdienām kaimiņi nokārto dabiskās vajadzības un ik pa laikam mājā tiek rīkota uzdzīve.

“Negribu šādā dzīvoklī atrasties, psiholoģiski ir grūti, ka it sevišķi bērnam ir jādzīvo šādos apstākļos,” nosaka sieviete.

Tukumniece Dace ir izmisumā, jo savu mājvietas jau vairāk nekā divus gadus ir jādala ar dažāda veida parazītiem, kuri mitinās vannas istabā, skapīšos, virtuvē un pat mazās meitiņas gultā. Sieviete vairs neskaita naudu, kas ir iztērēta par insektu iznīcināšanas līdzekļiem.

Viņa stāsta, ka dome viņai kā bārenei, 2. grupas invalīdei un bērna mātei piešķīra dzīvokli ar ērtībām. Mājā, kur viņa izmitināta, dzīvo tādi cilvēki, kuri nelaiž iekšā savā dzīvoklī, lai dienesti varētu likvidēt prusakus. Dace saistībā ar situāciju rakstīja iesniegumu Tukuma novada domei, Veselības inspekcijai, ka nav iespējams iekļūt visos dzīvokļos, lai prusakus iznīcinātu, un problēma ir atgriezusies.

Dace jūtas bezspēcīga, jo ir gandrīz vienīgā, kurai rūp normāli dzīves apstākļi šajā mājā. Viņa ir rakstījusi iesniegumus atbildīgajām institūcijām, taču viss atkal nonāk pie Tukuma novada pašvaldības, kas atbild, ka dezinfekcija ir veikta, taču piecu dzīvokļu īpašnieki ir atteikušies ielaist darbu veicējus savā dzīvoklī.

Dacei visvairāk sāp sirds par to, ka viņas mazā meita ir nepasargāta šādā vidē un neviens nevar palīdzēt šajā situācijā.

Mājā mitinoties alkoholiķi, kam patīk dzert, daži pieķerti kāpņutelpā ar biksēm pusmastā, citi guļam un apčurājamies uz kāpnēm.

Tukuma pašvaldības pārstāve, kura ir atbildīga par īrnieku izmitināšanu šajā mājā, vēlreiz mums izstāsta par kārtību kādā tiek ierādīti dzīvokļi un piemin to, ka ir piedāvāti arī citi varianti. Dace to apstiprina, taču vienā gadījumā nav varējusi pārvākties, jo jaunās mājas ir lauku rajonā un viņa bez personīgā auto nevarētu tikt ne uz darbu, ne arī bērnu aizvest uz dārziņu, savukārt otrs ierādītais dzīvoklis ir bijis vēl skarbākos apstākļos, kur mitinās narkomāni.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:35

Jaunākās diskusijas