Vīrietis, glābjoties no ugunsgrēka, izlec pa sestā stāva loga; par ko neizpratnē ir kaimiņi?

tautaruna.lv 19.maijs 2022, 20:30
 
Ekrānšāviņš
Liesmas apņēma vienu no dzīvokļiem, un vietējie stāsta, ka miteklī iesprostotajam cilvēkam nācās glābties, izlecot pa sestā stāva logu, vēsta raidījums "Degpunktā".

Ieraugot cilvēku guļam zālienā pie daudzstāvu mājas un dūmu mutuļus, kas veļas no sestā stāva dzīvokļa, vietējie saprata, ka situācija ir daudz nopietnāka, nekā sākotnēji šķitis. Pat tuvākie kaimiņi, kuri dzīvo blakus degošajam miteklim, līdz likumsargu klauvējieniem pie durvīm nenojauta, ka aiz sienas jau pilnā sparā dega.

Andris, kas dzīvo blakus izdegušajam dzīvoklim, stāsta - ap četriem viņam pie viņa dzīvokļa durvīm sāka klauvēt policija un teica, ka jāevakuējas. No sākuma dūmus neesot jutis, bet vēlāk jau visapkārt bija pilns ar tiem. Ugunsdzēsēji iedzīvotājus izdzina ārā no mitekļiem evakuācijas nolūkā. Kaimiņš jau bija paspējis izlēkt pa sestā stāva logu - viņu atrada pie bērza.

Andris ir neizpratnē, kādēļ cietušais no sava balkona nepārkāpa uz blakus esošo viņa balkonu, lai tiktu prom, tā vietā, lai lēktu pa logu. Iespējams, bija saelpojies dūmus, bet varbūt kaimiņš adrenalīna iespaidā nejuta, cik tas ir bīstami. Paldies Dievam, ka dzīvs, viņš spriež.

Keita, kura dzīvo septītajā stāvā, brīdī, kad ieradās likumsargi, tikko bija pārradusies mājās no augstskolas. Sieviete stāsta, ka patlaban visi mēģina saprast, kas notika - vai vīrietis pats izlēma lēkt pa logu vai, stāvot pie loga saelpojies dūmus, sagrīļojās un izkrita.

“Sākumā vērojām notiekošo, līdz kļuva trakāk. Tad aizgājām otrpus mājai un redzējām liesmas. Tad atbrauca glābēji un savāca vīrieti, kurš - nezinām, vai bija izkritis vai izlēcis pa 6. stāva logu. Mirkli, kad tas notika, neredzējām,” stāsta Keita.

Kopumā izdega 20 kvadrātmetri, un pamatīga skāde nodarīta arī citiem dzīvokļiem. Tie cietuši gan no liesmu radītā karstuma, gan salieti ar ūdeni dzēšanas darbu laikā. Ūdens ticis līdz pat otrajam stāvam.

Kaimiņi stāsta, ka dzīvoklī dzīvoja pāris, kurš jau ilgāku laiku mitekli remontēja. Kas izraisīja ugunsgrēku, patlaban neviens neņemas spriest. Neoficiāla informācija liecina, ka, iespējams, pie vainas ir nenodzēsts izsmēķis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:38

Jaunākās diskusijas