Vairāki cilvēki sašutuši par notiekošo Traumataloģijas slimnīcā

tautaruna.lv 22.maijs 2022, 1:30
 
F64
Pirms neilga laika rīdzinieka Ginta sievastēvs saulauza roku. Operāciju veica Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā. Nepagāja ilgs laiks, kad atkal 80 gadīgajam vīram sanāca ķibele ar roku. Gints nesaprot, kāpēc ilgstoši nevar sazvanīt slimnīcu, lai noskaidrotu sievastēva veselības stāvokli, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Gints vēlas uzzināt, kā sievastēvs jūtas, tādēļ vairākkārt zvana uz slimnīcu. Medmāsa atteica sniegt informāciju, sakot, lai zvana ārstam. Taču pašu ārstu jau divas nedēļas Gints nevar sazvanīt.

Rīdzinieks norāda, ka viņš pat nezina, ko radiniekam operēja, jo neviens neceļ klausuli. Arī slimnīcā pie sievastēva nelaiž, jo ārstniecības iestādē ir karantīna.

Gints nav vienīgais, kuram neizdodas sazvanīt ārstu. Arī Limbažniece Larisa to vien dara, kā zvana savam dakterim, lai pieteiktu vizīti, taču neveiksmīgi.

"Kāpēc es nevaru sazvanīt ārstu, es nezinu. Man tikai jāklausās melodija, jāgaida, kad savienos. Sēžu un gaidu vienpadsmit, divpadsmit, piecpadsmit minūtes. Trīs reizes es piezvanīju, beigās zvanīju uz administrāciju un tur tas pats. Jāklausās mūzika un neviens nepaceļ. Es tā sāku domāt, vai tā administrācija arī tik ļoti aizņemta?" saka Larisa.

Gaidot vairākas minūtes, izdodas sazvanīt administrāciju, kur norāda, ka jāvēršas pie slimnīcas galvenā ārsta. Pēc neskaitāmiem mēģinājumiem, beidzot paceļ klausuli. Ārsts atzīst, ka tik tiešām dakteri šobrīd ir noslogoti un nevar atbildēt uz telefona zvaniem.

Komentējot Ginta situāciju, Uģis Zariņš norāda, ka likums neļauj medmāsām sniegt informāciju par pacientu.

"Jāsaprot, ka ārsta pamatdarbs ir ķirurģija un faktiski 90% no darba dienas laika mediķi atrodas operācijas zālē, kur nekāda telefoniska saziņa, diemžēl, ar ārpasauli nav iespējama. Līdz ar to situācija ir tāda divdomīga."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas