Vietējo Ilūkstes iedzīvotāju tracina notiekošais uz pašvaldības zemes

tautaruna.lv 22.maijs 2022, 11:48
 
Ilustratīvs attēls / F64
Ilūkstietis Jānis gadiem ilgi spiests sadzīvot ar gruvešiem un atkritumiem uz pašvaldības zemes kaimiņos. Lai gan vietvara pati aizrāda par nesakoptām teritorijām, savā acī pamatīgu baļķi neredz, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Ilūkstes iedzīvotājs Jānis iekopis acij tīkamu sētu un atjaunojis māju. Ar Jāņa sakopto īpašumu izteikti kontrastē īpašums kaimiņos. Tajā pirms vairāk nekā četriem gadiem ugunsgrēks nopostīja māju. Par laimi, mājas iemītnieki izdzīvoja. Pēc nelaimes nopostītais īpašums saimniekus vairs neinteresē. Viena dzīvokļa saimnieks devies aizsaulē, bet arī mantiniekiem gruveši nav vajadzīgi. Vairākus gadus teritorija nav sakopta.

Zeme, uz kuras atrodas māja, pieder Augšdaugavas novada pašvaldībai. Jānis ir neizpratnē, kāpēc arī vietvara nesakopj savu zemi. Jānis raidījumam stāstīja, ka pašvaldība naski aizrāda citiem par nesakoptiem īpašumiem, bet savu Ilūkstes kauna traipu izliekas neredzam. Vairāku gadu laikā, redzot nekārtību īpašumā, citi iedzīvotāji teritoriju uztver kā izgāztuvi, tāpēc tajā izmet savus atkritumus, raidījumam stāstīja Jānis. Tāpat teritoriju iecienījuši bezpajumtnieki un kompānijas, kas demolē gruvešus un dažkārt arī pulcējas, lai lietotu grādīgos dzērienus.

Pašvaldība ziņojusi nodegušās mājas īpašniekiem par nepieciešamību sakopt teritoriju, bet atgriezeniskā saite neesot bijusi. Tikai pēc “Bez Tabu” iesaistīšanās, vairāk nekā četrus gadus pēc ugunsgrēka, Ilūkstes pilsētas administrācija pauda apņēmību vērsties Augšdaugavas novada domē ar ierosinājumu atzīt nodegušās ēkas par bezsaimnieka mantu, kas pašvaldībai, konkrētā zemesgabala īpašniecei, atraisīs rokas teritorijas sakopšanai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:12

Jaunākās diskusijas