Ugunsdzēsēji Krimuldā tiek pamatīgi piekrāpti; iztērēta ziedotāju nauda

tautaruna.lv 13.maijs 2022, 7:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
krimuldas ugunsdzēsēji nolēma iegādāties telti, lai tajā varētu stāvēt biedrības vienīgais transportlīdzeklis, taču prieks par pirkumu bija īss, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Brīvprātīgo ugunsdzēsēju vienīgais finansējuma avots ir iedzīvotāju, uzņēmēju un vietvaru ziedojumi. Ugunsdzēsēji organizēja ziedojumu vākšanu, lai iegādātos lielizmēra telti mašīnas novietošanai. Biedrības vadītājs Kaspars telti noskatīja mājaslapā nojume.lv

Uzņēmuma pārstāvis nodrošinājis bezmaksas piegādi, kā arī īsi pirms Ziemassvētkiem visu dienu kopā ar ugunsdzēsējiem telti esot palīdzējis uzsliet. Prieki gan bijuši īsi, un pēc divām dienām atklājusies sliktā telts kvalitāte.

"Telts maksāja 5020 eiro, nebūt ne lēti. Mājaslapā nojume.lv bija labs apraksts. Solīja vēja noturību, it kā viss ļoti skaisti. Tika izvēlēta ne tā lētākā telts. 18. decembra vakarā pabeidzām montēt, Jēkabs (nojume.lv pārstāvis) visu dienu strādāja ar mums. 20. decembrī jau pirmo vēstuli sūtīju Jēkabam, ka telts sāk sadalīties ne no kā. Pa visu perimetru apejot, redzami bojājumi. Domāju, ka rudenī telts būs pilnībā beigusies. Visi stiprinājumi plīst ārā. Šis izstrādājums ir nekvalitatīvākais produkts, ar ko esmu saskāries," stāsta Kaspars, Krimuldas brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības vadītājs.

Tāpat nu jau saplīsušas vairākas caurules, kā arī atsaites. Arī iebrauktuves vārti esot noplīsuši. Raugoties pagātnē, Kaspars nožēlo, ka apkārtējiem nav lūdzis vēl nedaudz ziedojumu dārgākas telts iegādei.

Telts pārdevēju uzņēmums SIA ”PB Telpa” atrodas Zaķusalā, kur organizē arī peintbola spēles. Brīdī, kad tur viesojas Bez Tabu, nav sastopams ne Jēkabs, kurš telti pārdeva ugunsdzēsējiem, ne uzņēmuma vadītājs Kaspars, kas vēlāk sola atbildēt rakstiski.

Patērētāju sargi norāda, ka šajā gadījumā ugunsdzēsējiem nevar līdzēt. Pirkumu veikusi biedrība, kas ir juridiska persona, tādēļ abām pusēm atliek savstarpēji vienoties vai tikties tiesā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:50

Jaunākās diskusijas