Šķīda dzelži! Sarkandaugavā motociklists piedzīvo smagu avāriju

tautaruna.lv 4.maijs 2022, 18:46
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / pexels.com
Viens no pirmajiem motociklistiem, kopš sezona atklāšanas, cieta nopietnā negadījumā Sarkandaugavā. Vienā no krustojumiem motociklistam vārdā Mikus, ceļu šķērsoja kāds neuzmanīgs vieglas automašīnas šoferis, ziņo raidījums "Degpunktā".

Pievakarē, Mikus iebrauca veikalā, nopirkt ziedu pušķi draudzenei, uzsēdās uz sava uzticamā “Yamaha” motocikla un devās Mežaparka virzienā, bet puiša ceļš aprāvās teju uzreiz, kad Tilta ielā, braucējam priekšā, no mazākas nozīmes ielas izlīda kāds vieglais ”Mercedes Benz” spēkrats. Šķīda dzelži, bet moto stūrētājs, ātrumā zaudējot saķeri ar asfaltu, pārlidoja pāri stūrei un piezemējas uz asfalta. Kas notika pēc sadursmes Mikus vairs neatceras, jo esot zaudējis samaņu. Aculiecinieku negadījumam netrūka, sadursmei raksturīgā skaņa piesaistīja desmitiem apkartējo skatienus.

Apkārtējie, vienlaikus saucot mediķus, steidzās pie cietušā, taču līdzcilvēku pūles atgriezt vīrieti pie samaņas nebija sekmīgas. Dienestu palīdzība sekoja pēc dažām minūtem. Lūk, ka notikušo atceras pats Mikus: “No sānieliņas izbrauca man priekšā mašīna, es viņā un pāri un tad man melna bilde bija. Attapos nezinu pēc cik ilga laika, tad, kad ”ātrie” jau bija klāt. Viņi mani kaut kā pamodināja. [Kā ārsti novērtēja jūsu veselības stāvokli? Cik nopietnas ir traumas?-red.] Plus, mīnus apbrīnojumi labi, bet sadaudzīts ir. Galvā tur maza asiņošana, plaušā kaut kādi arī griezumi, velns zina, kas tur ir, bet it kā nekas mirstīgs nav.”

Avārijas cēloņi, par spīti dažu apkārtējo apgalvojuniem par motociklista pārgalvību, meklējami tieši automašīnas ”Mercedes” šofera neuzmanībā, sākotnējās ziņas un versijas, ko sobrīd apskata arī policijas izmeklētāji, liecina, ka spēkrats no mazākas nozīmes ielas veica kreiso pagriezienu, vietā, kur šāds manevrs ir aizliegts, tādējādi pārkāptas ceļa zīmes ”braukt pa labi” un “dodiet ceļu” prasības.

“Vai ir zināms šobrīd, kā ir ar to autovadītāju, vai viņš varbūt atvainojās, sazinājās ar jums pēc avārijas?-red.] Nav vispār nekas zināms, vakar vakarā, kā tiku slimnīcā, tā no rīta tikai piecēlos. Nav man no policijas zvanījuši neviens, nekas, neko nezinu pa lielam. [Motocikls kā tāds ir braucams tālāk?-red.] Ir norakstīts, pēc bildēm cik sapratu, tālāk ar apdrošinātājiem būs sarunas.

Likumsargi aicina atsaukties negadījuma aculieciniekus, lai labāk saprastu avārijas detaļas un citas nianses, zvanot uz tālruņa numuru 67829236 vai 110. Noderēs gan informācija par pašu negadījumu, gan videokameru ieraksti no tuvākās apkārtnes, vai garām braucošu mašīnu videoreģistrātoriem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:36

Jaunākās diskusijas