Pircēja: Latvijas veikalos tirgo higiēnas produktu, kas ir bīstams

tautaruna.lv 15.maijs 2022, 11:44
 
Ilustratīvs attēls / Dmitrijs Suļžics /F64
Rīdziniece Linda, mazgājot rokas, aizdomājās par ziepju sastāvu. Viņa pamanīja, ka uz iepakojuma ir norādīta viela, kura no 1. marta ir iekļauta melnajā sarakstā. Sieviete sazinājās ar veikalu, saņēma atbildi, ka produktu izņemšot no tirdzniecības, taču Linda novērojusi, ka ziepes plauktos joprojām ir atrodamas, vēsta raidījums "Bez Tabu".
"Kāpēc “Maxima” veikalos tirgo ziepes ar aizliegtajām vielām? Pēc likumiem “butylphenyl methylpropional” nedrīkst būt. Es gribēju šodien Slokas veikalā pirkt, un daudzās gabalu ziepēs ir tā viela. Kāpēc?" jautā Linda.

Veselības inspekcijas pārstāve Maija Rumpētere norāda, ka tik tiešām no 1. marta ziepēm ar sastāvā esošo vielu - butilfenila metilpropionālu nevajadzētu atrasties pārdošanā.

Dermatoloģe Tatjana Ļinova skaidro, ka šī viela produktam nodrošina ziedu smaržu, tādēļ ne tikai ziepēs tā varētu būt, bet gan arī citos mazgāšanas līdzekļos, arī veļas pulverī.

Veikals “Maxima” veica pārbaudi un konstatēja, ka ir noticis pārpratums ar piegādātāju.

Veikala pārstāve Laura Bagātā norāda, ka piegādātājs izmantoja vecā dizaina iepakojumu, uz kura bija norādīta konkrētā viela, taču pašās ziepēs gan tā neesot. Tomēr, lai nemulsinātu pircējus, pagaidām produktus no tirdzniecības izņems līdz atjaunos iepakojumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:10

Jaunākās diskusijas