Biedējošs negadījums Daugavpilī: tramvaja durvīs iestrēdzis bērns tiek vilkts desmitiem metru pa ielu

tautaruna.lv 26.aprīlis 2022, 14:07
 
Ekrānuzņēmums/chayka.lv
Pirms dažām nedēļām Daugavpilī noticis negadījums, kurā cietis bērns. Pēc aculiecinieku stāstītā, 9 gadus vecai meitenei, mēģinot izkāpt no tramvaja, viņa iesprūdusi durvīs, kā rezultātā meitenīte burtiski tika vilkta pa ielu starp Pilsētas poliklīnikas un Cietokšņa ielas pieturām, vēsta chayka.lv.

Negadījums noticis pēcpusdienā - aptuveni pulksten 14:20. Pabeigusi sarunu ar draudzeni, meitene pēc brīdinājuma signāla atskanēšanas steidzās pamest tramvaju. Diemžēl viņa nepaspēja. Tramvajs sāka kustēties, kamēr meitenes kāja un mugursoma palika iesprūdusi durvīs.

Kā chayka.lv stāstīja aculieciniece Kristīna, bērns sākumā mēģināja lēkt uz vienas kājas, taču pēc brīža meitene zaudēja līdzsvaru un nokrita. Meirenīte tikusi vilkta aptuveni 140 metrus. Un tikai tad tramvajs aptājies. Vēl mirklis un meitenīte būtu pakļuvusi zem automašīnas riteņiem.

Aucliecinieki stāsta, ka vagona pasažieri klieguši un prasījuši apturēt tramvaja kustību, savukārt kāda sieviete, kas gājusi pa ielu notikuma brīdi, ieraudzījusi durvīs iespiesto bērnu, nometusi mantas un skrējusi pakaļ tramvajam. Viņai izdevās meiteni saķert aiz drēbēm un noturēt, lai viņa nepakļūtu zem mašīnas riteņiem, vēsta ieraksts "Facebook".

Pēc Kristīnes teiktā, policija un ātrā palīdzība notikuma vietā ieradās ļoti ātri. Aculiecinieki stāstīja par brūcēm uz sejas un traumētu ausi meitenītei.

Daugavpils satiksmes vadītājs Sergejs Blagoveščensks tobrīd situāciju komentēja šādi: "Notikušais tiek izmeklēts, notikušā apstākļus noskaidro gan policijas darbinieki, gan Daugavpils satiksmes speciālisti. Šobrīd ir pāragri izdarīt kādus secinājumus."

Vienlaikus Sergejs Blagoveščenskis atzīmēja, ka uzņēmuma darbiniekiem regulāri notiekot instruktāžas, un tramvaju vadītāji reizi gadā apstiprina savu kvalifikāciju.Savukārt Reģionālās slimnīcas vadītājs tikušo raksturoja šādi: "Meitene, varētu teikt, piedzimusi laimes krekliņā." Bērnam nekavējoties veikta izmeklēšana, veikta skenēšana "no kāju pirkstu galiem līdz pašai galvas augšai". Rezultāts ir iepriecinošs - iekšējie orgāni netika skarti, lūzumu nebija. Bijušas ārējas traumas, tostarp plīsusi auss ļipiņa un vietām uz sejas - no zoda līdz vaigam - bojāta āda.

Meitenes māte Darja šī notikuma brīdi ar otru bērnu atradās Igaunijā. Pie meitenītes aizsteidzās viņas tēvs Andrejs, kuru ārsts mierināja, ka nekas traks nav noticis.

Nākamajā rītā pēc incidenta, 14. aprīlī, Darja sazvanīja ķirurgu, kurš nodarbojās ar viņas meitas traumām. Un pēc Darjas teiktā, ķirurgs atklāja pavisam citu ainu, pēc kura Darja savā Facebook lapā ievietoja ierakstu, kurā rakstīja: “Katjai ir traumatisks smadzeņu ievainojums, lauzta roka, vairākas dziļas brūces, bojāta auss un daļējs atmiņas zudums."

16.aprīlī meitenes tēvs Andrejs, ieraudzījis savu bērnu palātā bijis šokā. ". Viņa nestaigā, var tikai gulēt uz muguras, nevar pagriezt galvu. Galvas pārsēja dēļ viņa nevarēja atvērt muti, ēda tikai no tējkarotes gala, ” atceras Andrejs.

18. aprīli Darja atgriezāz no Igaunijas un pieprasīja, lai meitu pārved uz Rīgu, uz Bērnu slimnīcu.

Grigorijs Semjonovs savā Facebook ierakstā, kas publicēts 18.aprīlī, skaidroja, no kurienes, viņaprāt, "radusies informācijas atšķirība un kurš galu galā melo"? "Nu, pirmkārt, neviens nemelo. Vienkārši uztveres jautājums. Pirmā informācija no mūsu puses tika sniegta notikuma dienā iepriekš aprakstītā un mums zināmā ietvaros - “iekšējie orgāni un kauli nav skarti, ir apjomīgi nobrāzumi (piemēram, zoda sasitums), zilumi un brūces uz ādas virsmas ”- tas, ko mediji no tā atstājuši, jau ir viņu izvēle, taču meitene patiešām piedzima laimes krekliņā. Nākamajā dienā man nebija laika papildināt informāciju, jo ārstējošais ārsts padalījās ar cietušās meitenes māti savās aizdomās, kas tika uztvertas kā jau konstatēts fakts."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas