Rīgā uz ukraiņu mašīnas uzķēpā ”Z” burtu; policistes attieksme šokē

tautaruna.lv 1.maijs 2022, 23:45
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Sākoties karam Ukrainā, automašīnas īpašnieki paklausīja Rīgā dzīvojošā radinieka aicinājumam doties uz Latviju. Nezināms ļaundaris ne tikai uzkrāsojis ”Z” burtu, bet arī noskrūvējis vienu numurzīmi, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Ukrainas pilsonis Ivans pirms diviem gadiem pieņēma lēmumu ar trīs bērnu ģimeni pārcelties uz Latviju. Gada laikā latviešu valoda apgūta ļoti labā līmenī, turpmāko dzīvi saista tieši ar mūsu valsti. Sākoties karam Ukrainā, radinieki no Kijivas pievārtes paklausīja Ivana aicinājumam doties uz Latviju.

Spēkrats tika novietots bezmaksas stāvlaukumā galvaspilsētas klusajā centrā. Nezināmas personas mašīnai ne tikai noskrūvēja vienu no numurzīmēm, bet uz motora pārsega uzkrāsoja Z burtu, ko okupantu armija izmanto savu vienību apzīmēšanā.

Ivans nekavējoties sazinājies ar policiju. Pēc aptuveni stundas ieradās policiste, kura sākotnēji bijusi laipna un atsaucīga.

"Kopš kara sākuma man bija sapratne, ka tāda situācija var būt. Biju gatavs, man pa rokai bija instrukcija, kā rīkoties. Gribēju pārliecināties, ka policiste šo situāciju noformēs kā naida noziegumu un kara attaisnošanu. Uzreiz viņas attieksme mainījās, tā kļuva naidīga," stāsta Ivans.

Ukrainis gan nepadevās un uzstāja, lai notikušais tiktu fiksēts kā naida noziegums.

"Skanēja, ka simbols ir aizliegts Ukrainā, bet Latvijā tas ir tikai burts. Mašīna esot vienkārši nosmērēta, nezinot, kas bija galvā tam cilvēkam, kurš nosmērēja. Tāpat skanēja apvainojumi, ka esmu neizglītota persona."

Vīrietis uzsver, ka šajā stāstā akcentē policistes attieksmi, nevis finansiālos zaudējumus. Policijā par Ivana stāstīto gadījumu uzsākta iekšējā pārbaude. Likumsargu pārstāve uzsver, ka par notikušo nekavējoties ierosināts kriminālprocess.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:00

Jaunākās diskusijas