Rīdziniece šokā par piedzīvoto "Lidl"

tautaruna.lv 28.aprīlis 2022, 2:30
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Pirms došanās uz veikalu ”Lidl” Lidija noskaidro, kādi ir nosacījumi, ja rīdziniece nolemj doties uz veikalu ar savu sunīti. ”Lidl” darbiniece esot norādījusi – galvenais, lai suns būtu dzīvniekiem paredzētā somā. Tiesa gan, ievērojot šo punktu, mājdzīvnieka īpašniece iekļuva konfliktā, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Lidija stāsta: "Kad iestājos rindā, no veikala izskrēja apsargs. Tobrīd tur rindā vēl stāvēja pieci, seši cilvēki. Apsargs pateica, ka mani ar suni veikalā nelaidīs. Es parādīju, ka man ir īpaša soma, ka pirms tam zvanīju ”Lidl”, kur pateica, ka ar šādu somu, nevis kaut kādu tīkliņu, drīkstu ieiet veikalā. Apsargs sāka mani grūst ārā no veikala, kad mēs centāmies ieiet, uzklupa mums. Rokās man bija, lūk, šī mazulīte. Sāka mūs grūst ārā no veikala. Es biju šokā, stresā un vispār nesapratu, kas notiek, ka vīrietis, var teikt, uzbruka man, sievietei, ar spēku centās izgrūst ārā no veikala."

Lidija gan uzstājīgi ieiet veikalā, iepērkas, samaksā par precēm un uzrunā jau citus ”Lidl” darbiniekus, kuri esot apstiprinājuši, ka suņa saimniece šajā situācijā rīkojusies korekti, ko nevarētu teikt par apsargu.

"Man tas nav tikai vienkāršs suns. Man tas ir… kā bērns. Dzīve tā iegrozījusies, ka suns ir visdārkākais, kas man ir. Svarīgāks par visas pasaules naudu," atklāta ir rīdziniece.

Veicot eksperimentu un atkārtoti dodoties uz Imantā esošo veikalu ”Lidl”, Lidija šoreiz sunīti tur cieši rokās. Izstaigājot tirdzniecības telpas un samaksājot par produktiem, tas pats apsardzes darbinieks vispār neizrāda nekādu interesi par Ļizu, kura pat neatrodas īpašajā somā.

“Protams, mēs aicinām visus iedzīvotājus, kas vēlas iepirkties “Lidl” veikalā, nenākt uz veikalu ar mājdzīvniekiem, jo veikals nav domāts mājdzīvniekiem,” uzsver veikalu tīkla ”Lidl Latvija” pārstāve Zane Neļķe, piebilstot, ka pie veikaliem ir īpaši stabiņi, pie kuriem iespējams piesiet mājdzīvnieka pavadu.

Savukārt Ļizai līdzīga izmēra suņus esot jāievieto īpaši tam paredzētā somā, tad varot droši iet veikalā, to apstiprina Neļķe.

Izņēmums ir arī suņi pavadoņi, piemēram, akliem vai vājredzīgiem cilvēkiem. Un pēc līdzīga, bet - ne identiska, principa darbojas arī citi “Bez Tabu” uzrunāto lielo veikalu tīkli Latvijā.

“Rimi”: Pārsvarā veikalos ar dzīvniekiem ieeja ir aizliegta, taču izņēmums ir arī mazie sunīši, kurus pircēji var paņemt rokās. Katrā ziņā veikala darbinieki var izvērtēt katru atsevišķo situāciju un būs saprotoši.

“Maxima”: Pie lielākajiem ”Maxima” veikaliem tiek nodrošināta īpaša vieta, kur suņus iespējams atstāt pavadā. Mazos jeb klēpja suņus veikalā drīkst ienest, bet, tikai turot rokās vai ievietojot specializētas pārnēsāšanas somās.
Tikmēr Lidijas gadījumā ”Lidl” pieļauta kļūda pircējas apkalpošanā. Neļķe piebilst, ka ar konkrētā veikala apsardzes darbiniekiem jau esot veiktas pārrunas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:26

Jaunākās diskusijas