“Frizieris, nevis inženieris to licis kopā!”; rīdziniekus samulsina "būvdarbu šedevrs"

tautaruna.lv 24.aprīlis 2022, 14:46
 
Ekrānuzņēmums/Bez Tabu
Galvaspilsētā laiku pa laikam cilvēkus atkal un atkal pārsteidz kāds būvdarbu šedevrs, ziņo raidījums "Bez Tabu".
Iedzīvotāja Edīte raidījumam stāsta: "Mums jau te iet kā pa celmiem ar to pagalmu sakopšanu un ar visu to. Un mums palaimējās, ka mums savā laikā uzlika bruģi, uzlika smuku trotuāru. Un tagad viņi paņēma to gadsimta celtni un pielika pie paša trotuāra. Paņēma divas trešdaļas no trotuāra, kaut gan aizmugurē līdz stāvvietas malai ir pilnīgi pietiekoši tās vietas."

Depozīta sistēma, kas Latvijā ar pilnu sparu darbojas kopš februāra, protams, ir laba lieta, taču šoreiz šķiet sanācis pārcensties. Proti, taras pieņemšanas būda izvietota šķērsām gājēju celiņam. Ja vēl gājēji visu būvgružu un dubļu krāvumu var apiet un arī izveicīgākās māmiņas ar var izlavierēt ar bērnu ratiņiem, tad cilvēkiem ar invalīdu ratiņiem šeit ir galapunkts.

Edīte: "Man liekas, ka tur kaut kāds frizieris ir visu to, nevis inženieris licis kopā to visu pasākumu. Un viena šāda štrunta dēļ, ko nevar nolikt, kā pienākas, kā būtu loģiski. Nu, es arī neesmu, protams, inženieris, bet, nu, man liekas, ka tas ir…"

Savukārt Ludmila, kura arī sūta sveicienus būvniekiem, uzsver, ka “teritorija ap ”Rimi” ir, bet novietoja tieši uz trotuāra”. Iedzīvotāja arī akcentē, ka “netālu ir bērnudārzs, skola, vēl viens bērnudārzs, pansionāts, un visi staigā pa šo taciņu”.

Tikmēr kāds garāmgājējs, kurš iepriekš vairākkārt esot centies izmantot jauno taromātu, nosaka, ka tas atkal jau nestrādājot. “Novietoja, bet, kāda jēga. Katru reizi atnāc un nestrādā.”

Arī "Bez Tabu" ierašanās brīdī taromāts pēkšņi sāk vaimanāt elektroniski žēlabainās skaņās. Izrādās, patiešām nedarbojas. Pēc brīža gan pamanām ”Rimi” darbinieci steidzam mierināt jauno iekārtu. Tātad - tā tiek ekspluatēta uz nebēdu, kaut gan apkārt vēl ir būvgruži, arī teritorija nav sakopta.

Uz "Bez Tabu" jautājumu, vai, ņemot vērā, ka būvdarbi nav pabeigti, bet taromāts tiek izmantots, tas kaut kādā mērā ietekmē iekārtas ekspluatēšanu,
Rīgas valstspilsētas pašvaldības pārstāvis Kaspars Līcītis norādījis, ka taromāts tiks apsekots, lai konstatētu, vai tas tiek izmantots, vai nē, un "tad arī attiecīgi rīkosimies".

Būvvaldes runasvīru pierādījumi nepārliecina, kaut gan viss ir redzams kā uz delnas - taromāts Kreimeņu ielā 4 tiek ekspluatēts. Un Rīgā šobrīd izvietoti 158 taromāti - 86 iekārtas atrodas veikalu telpās, bet 72 vietās izveidoti kioska tipa taromāti.


SIA ”Depozīta Iepakojuma Operators” (DIO) valdes priekšsēdētājs Miks Stūrītis skaidro: "DIO nodrošina kioska un taromāta saražošanu un piegādi uz tirgotāja izvēlētu un saskaņotu vietu. Kioska atrašānās vietas izvēle, atbilstoša projekta izstrāde un saskaņošana, un vietas sagatavošana - gan paša kioska vietas, gan tā pieejamības izbūve - ir tirgotāja uzdevums un atbildība.
Arī taromāta sagādniekiem ir zināms par iekārtu Kreimeņu ielā. Turklāt ”Rimi” esot solījis visus darbus pabeigt līdz aprīļa beigām."

Sazinoties ar veikalu tīklu “Rimi”, neviens no tā darbiniekiem komentāru klātienē sniegt negrasās, tā vietā tiek sniegta rakstiska atbilde: "Atvainojamies par sagādātajām neertībām. Vide ap taromātu tiks sakopata līdz 22.aprīlim. Līdz šim darbi iekavējās laika apstākļu dēļ. Projektā plānojam bruģētu ietves paplatinājumu. Pēc darbu pabeigšanas ietve nebūs bloķēta, uzreiz to nebija iespējams darīt, jo kiosks tika uzstādīts ziemā, kad bruģēšanas darbus nebija iespējams veikt."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:17

Jaunākās diskusijas