Jēkabpils novadā iedzīvotājus pamatīgi satrauc 11 gadus veca zēna rīcība

tautaruna.lv 21.aprīlis 2022, 21:30
 
pexels.com
Jēkabpils novada Viesītē 11 gadus vecs zēns aizdedzinājis  vectēva dzīvokļa durvis, ziņo raidījums "Degpunktā".

Aleksandrs secina, ka tīšo dedzināšanu durvis izturējušas godam, tomēr izskatās, ka viss būs jāmaina. Uz dedzinātāju viņš ļaunu prātu netur - tas ir 11 gadus vecs puika, kas dzīvo pretējās durvīs.

“To izdarīja puika vārdā Kristaps. Viņš patlaban atrodas Daugavpilī. Nekāda naida mūsu starpā nebija, taču viņš pielika pie durvīm sistēmas un tās aizdedzināja. Pēc tam pats sāka raudāt, ka deg. Kristaps slims ar nerviem. Pats sāka raudāt: “deg, deg, deg”, pats nobijās,” saka ugunsgrēkā cietušā dzīvokļa saimnieks Aleksandrs.

Kā ziņo "Degpunktā", kaimiņiene Inese, kas ir Kristapa mamma, durvis mums vaļā never, kaut gan dzirdams, ka viņa ir mājās. To, ka Ineses bērni, tajā skaitā Kristaps, ne pirmo reizi iekuļas nepatikšanās, uzzinām no citiem kaimiņiem. Vietējiem ir bail, ka vienudien kāds neuzlaiž gaisā gāzi. Apkārtējie arī atklāj, ka Kristaps ir Aleksandra mazdēls.

Kaimiņiene, Viesītes iedzīvotāja Irēna, stāsta, ka zēns ir cietušā mazdēls. Jau trešo reizi šāds mēģinājums ir, zēnam esot problēmas ar mentālo veselību. Pirmo reizi viņš aizdedzināja mātes sētu, otrreiz - aizkarus, pēc tam - vectēva durvis. Dēla māte atradusi kavalieri, ar ko pavadot kopā laiku, bērnus pienācīgi nebarojot. Zēns tagad esot aizvests uz Daugavpili.

Cita kaimiņiene stāsta, ka jezga minētajās mājās ir allaž. Tajās gan it kā neesot problēmas ar alkoholu, bet visādi iet. Sievietes mazdēls mācās vienā klasē ar zēnu, kurš izraisīja ugunsgrēku.

Arī Zemgales reģiona policijā apstiprina, ka notikušais ugunsgrēks faktiski ir incidents radu starpā. Turklāt iespējamais vaininieks ir nepilngadīgs, tāpēc izmeklētājiem šobrīd ir grūti ieskicēt lietas attsītības scenārijus. Notiek apstākļu pārbaude.

Bet pat, ja vectēvs par noziegumu iesniegumu pret mazdēlu nerakstīs, zaudējumi tik un tā ir nodarīti arī kopīpašumam - mājas kāpņu telpai, un, iespējams, vismaz finansiāli par izdarīto būs jāatbild bērna vecākiem.



Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:03

Jaunākās diskusijas