Ķekavas mini zoo apmeklētāja sūdzas par baisu skatu

tautaruna.lv 21.aprīlis 2022, 7:00
 
Ilustratīvs attēls / Mārtiņš Zilgalvis/F64
Kāda sieviete satraukta par dzīvnieku labturības apstākļiem mini zoodārzā Ķekavas pusē. vēsta raidījums“Bez Tabu”, kas par to stāstīja jau pirms diviem gadiem: toreiz sliktos apstākļus tur turēja vairākus vilkus.
"Ar ģimeni bijām mini zoodārzā Ķekavas pusē. Dzīvnieki - govis, ēzelis, zirgi - tiek turēti briesmīgos apstākļos. Ļoti maza kūts, nabaga gotiņa tik tieva. Kustēties viņai nav kur, vieni kauli un āda! Lūgums izvērtēt šo dzīvnieku turēšanas apstākļus. Bēdīgi skatīties uz tādiem dzīvniekiem. Izskatās, ka viņiem nepieciešama vetārsta apskate," pauž Kristīne.

“Bez Tabu” komada apskatīja kūti, par ko vēstīja skatītāja. Tajā atsevišķos nodalījumos bija ēzelis, vairāki poniji un govis. Žurnālisti pamanīja, ka viena govs ir diezgan izkāmējusi, tāpat šķita, ka dzīvniekiem atvēlētā platība ir neliela, bet barības trūkumu žurnālisti nenovēroja. Sazvanīts, mini zoodārza saimnieks pauda pārliecību, ka par dzīvniekiem kūtī, tāpat kā par citām radībām, tiek pienācīgi gādāts.

PVD pārstāvji nesen apsekojuši dzīvnieku labturības apstākļus kūtī un pārkāpumus nav konstatējuši, informēja PVD Rietumpierīgas pārvaldes vadītājs Armands Dauburs. Dauburs gan arī minēja, ka viena no govīm ir kārna, bet tas, pēc ekspertu domām, varētu būt saistīts ar to, ka viņai iepriekš traumētās kājas dēļ bijušas veselības problēmas, kas tikušas ārstētas. Tāpat govs varētu būt vāja, jo to intensīvi zīž tele, piebilda PVD pārstāvis Dauburs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:55

Jaunākās diskusijas