Balvu novadā iedzīvotājus biedē lāči; atklāj baisus stāstus

tautaruna.lv 1.aprīlis 2022, 16:30
 
Ilustratīvs attēls / F64
260 km no Rīgas, Balvu novadā, atrodas ciems – Žīguri. Žīguru pagasts ir mežainākais pagasts novadā, to ļoti labi zina arī meža iemītnieki – pagastā manīti lāči, vēsta raidījums “Bez Tabu”.
Žīguru vietējais mednieks Ivars stāsta, ka lāči šeit nav retums, tie pagastā manīti bieži.
Ivars
sastapis lāci

“Es pats arī satiku kilometrus divus apmēram no šejienes aizpagājušajā gadā. Es gāju bebros ar dēlu un man lācis, 20 metrus no manis apmēram, piecēlās uz aizmugurējām kājām man pretī. Man bija priekšā avenāji, es viņu neredzēju, un droši vien viņš mani arī neredzēja. Mēs satikāmies, viņš pacēlās uz aizmugurējām kājām, nu es sapratu, ka bēgt es nevaru, bet man visa dzīve izskrēja cauri.”

Ivaram tikšanās ar lāci beigusies veiksmīgi tikai tāpēc, ka līdzi bijusi šautene. Ar to mednieks izšāvis gaisā, lai meža dzīvnieku aizbiedētu.

Bēgšanas metodi, lai glābtu savu dzīvību pēc tikšanās ar lāci, izvēlējās arī mežkopis Aldis, kurš savā darba dienā devās apsekot jaunaudzi Žīguru pagastā, taču beidza savu darba dienu slimnīcā. Viņš piedzīvoja pirmo lāča uzbrukumu Latvijā.

SIA “Latvijas Valsts meži” mežkopības plānošanas vadītājs un vienlaikus arī Alda darba devējs Edmunds Linde atklāj detaļas par darbinieka piedzīvoto mežā. Mežkopis no lāča esot bēdzis un paklupis. Tajā brīdī lācis vīrieti panācis un saķēris aiz kājas, izdarot vienu kodienu. Aizsargājoties, mežkopis spēris lācim un dzīvnieku aizbiedējis, tomēr ne bez paliekošām sekām - mediķi Aldim uzlikuši sešas šuves kājā.

Šī un citas satikšanās ar lāci, Žīguru pagasta iedzīvotājos radījušas bailes. Mārtiņš, kurš pats mežā atrodas bieži, jo tur strādā, atklāj, ka kopā ar darba kolektīvu jūtas drošāk, taču viens mežā iet negribētu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:21

Jaunākās diskusijas