"Slikta dūša paliek"; labdarības biedrība sašutusi par dažu cilvēku ziedojumiem bēgļiem

tautaruna.lv 14.marts 2022, 12:09
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
"Mīļā latviešu tauta, jums nemaz nav KAUNA!!!!" - ierakstā, kam pievienotas fotogrāfijas ar ziedotām mantām, sašutumu pauž Labdarības biedrība "Dace".

Sociālajā vietnē Facebook ar nepatīkamiem kadriem no cilvēku ziedojumiem Ukrainas bēgļiem dalījusies Labdarības biedrība "Dace", aicinot cilvēkus tomēr nenodot ziedojumos vecas un sastāvējušas mantas.

"Es saprotu, ka jūs tagad tīrat savus pagrabus un skapjus, lai nodotu mantas ukraiņu bēgļiem, bet tas viss ir tik pretīgi, un slikti ap dūšu paliek. Žēl, ka nevaram pielikt šo nelabo smaku vēl klāt, to pelējuma un ēdienu atlieku smaku," norādīts ierakstā pie attēliem, kuros redzamas netīrs un nolietots apģērbs," teikts ierakstā.

Biedrība, gan izsaka pateicību "tiem tautiešiem, kas atnes jaunas vai mazlietotas mantas, kuras var nodot bēgļiem".

Jau vēstīts, ka 24.februārī Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, sākot apšaudīt ne tikai militāros, bet arī civilos objektus un izraisot bēgļu straumes.

Līdz piektdienas pēcpusdienai 1810 Ukrainas iedzīvotāji vērsušies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā pēc palīdzības ar izmitināšanu.

Personu skaits, kuras ieradušās no Ukrainas, var būt lielāks, jo daudzi cilvēki paliek pie radiem, draugiem, paziņām vai vēršas pašvaldībās pēc palīdzības pašas.

Vienlaikus Ukrainas iedzīvotāji, kuriem ir biometriskās pases un nav nepieciešama ne sociālā palīdzība, ne palīdzība ar izmitināšanu, var uzturēties Latvijā līdz 90 dienām, gada laikā par to neinformējot valsts iestādes.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:45

Jaunākās diskusijas