Latvijas iedzīvotāja šokēta par kāda dzērājšofera rīcību

tautaruna.lv 12.marts 2022, 15:09
 
Dāvis Ūlands/F64
Pēc tam, kad vienreiz jau ticis pieķerts, braucot pie stūres alkohola reibumā, par ko zaudējis tiesības vadīt transportlīdzekli, vīrietis atkārtoti sēdies pie stūres pamatīgā – 2,3 promiļu reibumā un izraisījis ceļu satiksmes negadījumu (CSN). CSN cietusī ir neizpratnē par Valsts policíjas (VP) pieņemto lēmumu pēc avārijas, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Pagājušā gada 4. decembra pievakarē Rīgā vīrietis, vadot “Volvo” automašīnu pa Dzelzavas ielu, izraisīja sadursmi ar stāvošu transportlīdzekli “Ford”, kā rezultātā to iestūma citā stāvošā transportlīdzeklī “Volkswagen”. Vīrietis, kurš izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, bija sēdies pie “Volvo” stūres 2,3 promiļu reibumā, noskaidroja VP. Tāpat atklājās, ka viņam liegts vadīt transportlīdzekli, jo tiesības stūrēt zaudējis par braukšanu dzērumā jau iepriekš.

Diānu, kuras “Ford” automašīnā ietriecās dzērājšoferis, atzina par cietušo CSN.

Sievietes saskādētā spēkrata remontu apmaksāja avāriju izraisījušās automašīnas OCTA apdrošinātājs. Tā kā tika atzīta par cietušo, Diānai zināšanai likumsargi atsūtīja lēmumu par dzērājšofera sodīšanu. Sieviete ir neizpratnē, lasot lēmumā rakstīto: “Volvo” vadītājs sodīts ar 25 eiro naudas sodu par atsevišķu Ceļu satiksmes noteikumu un Ceļu satiksmes likuma normu neievērošanu (runa ir par pamanāma šķēršļa neapbraukšanu, ātruma nesamazināšanu vai neapstāšanos pirms tā; par satiksmei traucējošas situācijas radīšanu, kā rezultātā bojāts spēkrats; par nepamatotu nobraukšanu no brauktuves, tādējādi apdraudot satiksmes drošību). Tāpat minēts, ka lietā, piemērojot sodu, pastāv atbildību mīkstinoši apstākļi, jo persona atzinusies un nožēlojot izdarīto. Diāna ir neizpratnē, kāpēc likumsargu lēmumā nav ne vārda (un attiecīgi nav arī soda) par to, ka “Volvo” vadītājs brauca pamatīgā reibumā.

Valsts policijā Diānu mierina, ka pārkāpējs sodīts arī par braukšanu alkohola reibumā. Par to viņam piemērots naudas sods no 1200 līdz 2000 eiro (policijā neminēja, cik konkrēti), kā arī atņemtas transportlīdzekļa vadītāja tiesības uz pieciem gadiem. Lēmums par braukšanu reibumā ir atsevišķā lietā, kas neattiecas uz Diānu, tāpēc par lēmumu nepaziņoja citā lietā par cietušo atzītajai Diānai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas