Latviete parāda, kas noticis ar viņas rokām, lietojot dezinfekcijas līdzekli

tautaruna.lv 16.februāris 2022, 7:00
 
Ilustratīvs attēls / Oksana Džadana/F64
Apmeklējot tirdzniecības centru Jelgavā, Laura izmantoja veikalā esošo dezinfekcijas līdzekli. Pēc tā lietošanas viņai uz ādas parādījās alerģiski izsitumi, vēsta raidījums "Bez Tabu".
"Izmantoju dezinfekcijas līdzekli, un pēc konsistences tas jau likās jocīgs. Bija tāda vaskam līdzīga konsistence, aizbraucu mājās nomazgāju ar ziepēm rokas, bet ādas kņudināšana turpinājās," stāsta Laura.

Alerģisku reakciju Laurai līdz šim nav bijis ne reizi, tāpēc šobrīd ir satraukta par paliekošajām sekām uz organismu, izmantojot veikalos pieejamos dezinfekcijas līdzekļus. Arī Jelgavnieces Lauras darbs ar klientiem veikalā rūpīgi prasa ievērot roku higiēnu, tomēr uz rokām ieraudzītie sarkanie, ķīmiskajam apdegumam līdzīgie izsitumi, kas radīja arī pampumu, nudien viņu pārsteidz!

"Es nodezinficēju rokas ap plkst. 11.30 dienā. Jau tajā pašā mirklī, kad dezinfekcijas līdzeklis bija uz rokām, parādījās apsārtums, sāka pampt rokas un man bija jādzer arī zāles. Šobrīd nevaru nomazgāt vēljoprojām rokas ar siltu ūdeni, jo ļoti kairina," pauž Laura.

Tirdzniecības centra pārstāve atzīst, ka “Vivo centrā” Jelgavā un arī citos veikalos izvietotajos stendos tiek izmantoti atzīti dezinfekcijas līdzekļi - šajā gadījumā tas ir Somijā ražots līdzeklis “Erisan Etasept”, kurš satur gan etanolu, gan arī dažādas ādu kopjošas vielas - glicerīnu un mitrinošas eļļas, kas novērš ādas sausināšanu. Lai dezinfekcijas līdzekļus varētu Latvijā tirgot un lietot, Veselības inspekcija uzrauga, vai komersants ievēro noteiktās prasības un līdzekļa sastāvā ir lietošanai atļautās vielas.

Maija Rumpētere, Veselības inspekcijas pārstāve, saka: "Konkrētais biocīds ir reģistrēts Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā, aktīvā viela tajā ir etanols, un alerģiju izraisošas sastāvdaļas šis līdzeklis nesatur."
Savukārt dermatoloģe smalkos izsitumus sauc par alerģisku kontaktdermatītu, ko pastiprina arī sausā āda.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:09

Jaunākās diskusijas