Saeimas deputāti pārsteidz tiesu izpildītājs

tautaruna.lv 7.februāris 2022, 18:30
 
Vladislavs Proškins/F64
"Esmu sodīta ar 500 eiro par to, ka 2021.gada 25.augustā pastāstīju cilvēkiem, kas notiek komisijā ar obligātās vakcinācijas likumprojektu. Latvijas pasts nav spējis piegādāt nevienu policijas sūtījumu par to, ka es tieku saukta pie atbildības. Tas taču ir pilnīgi normāli - uzzināt to no tiesu izpildītāja. Mani vairs nekas nespēj izbrīnīt, vai šokēt," ierakstā "Facebook" pauž Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko.
Ko tad īsti J. Stepaņenko ir pārkāpusi? Iepriekš nesaskaņotā sapulcē viņa esot runājusi ar cilvēkiem un aizliegtās sapulces norise esot radījusi sabiedrisko rezonansi.
J. Stepaņenko uzruna 2021. gada 25. augustā, kas ir fiksēta protokolā:
"Mīļie draugi! Trīs dienas, rīt būs trešā diena, kad deputāti lems par
to, kādā veidā mēs tālāk dzīvosim. Rīt mēs rādīsim jums arī tiešraidē to, kā viņi lems, un ar kādiem argumentiem viņi izdomās jūs piespiest uz šo obligāto vakcināciju. Šobrīd jautājums ir apstājies pie tā, vai par testiem būs jāmaksā skolotājiem pašiem, kas ir nenormāla nauda - 600 eiro mēnesī, kāds ir parēķinājis pēc esošā priekšlikuma. Vai vispār testus ļaus skolotājiem un citiem darbiniekiem lietot vai nē. Un šis ir izšķiršanās brīdis. Un es gribu jums pateikt, ka mēs esam visi ļoti dusmīgi, un mēs šīs dusmas šobrīd varam pārvērst dziesmā, tas ir tas, ko mēs varam darīt, kā cilvēki, civilizēti cilvēki, kuri ir ļoti neapmierināti. Un es aicinu jūs rakstīt deputātiem. Viņi jūs lasa, viņi baidās, viņi mēģina lavierēt, rakstiet brivibasmemorands.lv, tur ir visi deputātu e-pasti iekšā, iekopējat un rakstiet viņiem vēstules, pieklājīgas vēstules, nelamājat viņus dusmīgi, lamājiet viņus inteliģenti, lai viņi saprot, ko viņi šobrīd nodara cilvēkiem. Viņi zina, ka mēs visi esam izglītoti cilvēki, nevis kaut kādi, kā viņi mūs sauca "antivakseri" vai vēl kaut kādi sazvērestības teoriju piekritēji. Mēs protam analizēt informāciju, mēs gribam dzīvot brīvi un izdarīt savu izvēli. Rakstiet deputātiem un dziedāsim šodien, lai tās dusmas pārvēršas par dziesmu. Paldies jums!"
J. Stepaņenko ir pieprasījusi paskaidrojumus no Latvijas pasta un lūgusi atjaunot procesuālos termiņus policijai. Viņa aicina visus pieslēgt e-adresi, jo "tagad policijas "sveicieni" vairs nenāk ierakstītajās vēstulēs. Savlaicīgi saņemtie "sveicieni" ir viegli pārsūdzāmi, bet daudz grūtāk ir tos pārsūdzēt, kad lēmums ir stājies spēkā, pašam nezinot".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:44

Jaunākās diskusijas