“Vai Siguldā kovids atcelts?” Cilvēki pikti par nekārtībām gaismas festivālā

tautaruna.lv 7.februāris 2022, 12:30
 
Ekrānšāviņš no FB
Plaši reklamētais Siguldas laternu festivāls apmeklētājiem radījis mieles, bet siguldiešiem – dusmas. “Covids joprojām pa Latviju drasē, spriežot pēc statistikas. Ņemot vērā pūļus, kas stāvēja rindā, ir aizdomas, ka nedēļas laikā statistikas procents būtiski pieaugs. Un ja vēl šie pasākumi notiks līdz marta vidum, tad ar garantiju visa Latvija Covid-19 izslimos, pateicoties Siguldas "viesmīlībai" un kaimiņu lietuviešu "apetītei”,” lasāms kādas siguldietes ierakstā sociālajā tīklā “Facebook”.

4. februārī Siguldā tika atklāts lielo laternu gaismas festivāls "Brīnumzemē". Kovid ierobežojumu nomocītie Latvijas iedzīvotāji brīvdienās pārpludināja Siguldu, lai vismaz bērniem dotu iespēju kaut brīdi sajusties kā svētkos.

“...šovakar man likās, ka tieku ielenkta. Mašīnas brauca no visām pusēm, pat pa blakus ieliņu, kur knapi viens otram garām var pabraukt pusotrs auto. Paralēli zvana vīrs un lamājas, ka iebraukt pagalmā neesot iespējams, jo vārtiem cits auto priekšā un tad vēl kāds grāvī ar savu braucamo jau ieslīdējis un cits no sniega kupenām kārpās ārā. Līvkalna iela, kas atrodas netālu no Siguldas Pils kvartāla pilna, daudzi lamājas un gaisā jūtama nevis svētku, bet totāla bardaka sajūta, “ ar iespaidiem dalās Līvkalna ielā dzīvojošie, retoriski jautājot Siguldas mēram Uģim Mitrēvicam, vai siguldiešiem tagad līdz marta vidum jāevakuējas no Siguldas.


Kā novērojuši aculiecinieki, neskatoties uz to, ka šis festivāls tika izsludināts kā zaļā režīma pasākums, epidemioloģiskos noteikumus neviens neesot ievērojis un tos arī neviens neesot kontrolējis. Cilvēki drūzmējušies, jo, pat neskatoties uz iepriekš internetā nopirktām biļetēm bijis jāstāv rindā vairākas stundas, maskas neviens tikpat kā nav valkājis un neviens arī neesot to kontrolējis.

“Veselības ministr, Daniel Pavļut, vispār jau es par godīgiem spēles noteikumiem. Ja visi, tad visi organizē šāda mēroga pasākumus, “ sociālajā tīklā pauž kāda siguldiete.

Situāciju ironiskāku padara tas, ka Nacionālā apvienība, kuras Saeimas frakcijas deputāti nobalsoja pret ierobežojumu mīkstināšanu, nākamajās vēlēšanās par premjera amata kandidātu virza tieši Siguldas mēru Uģi Mitrēvicu. Tāda dubulta morāle sanāk.


Tikpat nepamierināti ar pasākumu bija arī apmeklētāji, kuriem nācās ilgi stāvēt rindā, lai tiktu iekšā.


“Paldies Siguldai par izbojāto vakaru, sabojāto garastāvokli, iztērēto naudu, kuru neviens neatdos. Stāsts gaužām vienkāršs: tika nopirkta biļete uz “Alise brīnumzemes” pasākumu, uz plkst. 18.00 , kā rezultātā plskt. 18 rinda bija aptuveni kilometru gara, kuru izstāvēt piedāvāja organizatori! Kad Gobzems aizbrauca ar savu busiņu par politiku pasūdzēties, policistu bija vairāk neka apmeklētāju. Jautājums - kur skatās un vai vispār skatījās Siguldas pašvaldība, kāpēc Siguldas pašvaldības policija nereaģēja?” sociālajā tīklā “Facebook” raksta apmeklētājs.

Arī mikroblogošanas vietnē “Twitter” netrūkst kritisku ierakstu:


“Mēs ar ģimeni tā arī iekšā netikām, kilometru gara rinda un solīja ka varbūt divu stundu laikā tiksim, bet garantēt nevarēja jo biļete derīga tikai no pulksten 18 līdz 19. Pilnīgs murgs,”;

“Ja es pērku biļeti uz laiku, kāpec man ir 2 stundas vēl jāstāv rindā? Un attieksme no darbiniekiem- mēs neko nezinām, zvaniet birojam. Lieki bilst ka sestdienas vakarā neviens necēla, “ ;

“Siguldas pašvaldība! Vai jūs varētu, lūdzu, pateikt pie kā vērsties, lai saņemtu naudu atpakaļ par “lieliski” organizēto gaismas festivālu? Mēs nopirkām biļeti uz plkst. 18 un mums teica, ka rindā jāgaida būs vairāk nekā stunda. Kāpēc tad bija jāpērk uz šo laiku un ko darīt maziem bērniem?!


“Vai policija man palīdzēs tikt iekšā bez rindas un paspēt uz pēdējo vilcienu, vai aizvedīs uz Rīgu?”;


“Tā ir ņirgāšanās par cilvēkiem. Ja man ir biļete uz 19.00, tad es nevēlos 40 minūtes stāvēt rindā. Nebrauciet neviens“.

Tiem, kuriem tomēr izdevās izstāvēt rindu, domas par redzēto dalās. Daļa teica, ka 18 eiro (vai 16 eiro pērkot iepriekš) tomēr ir daudz par dārgu šādam festivālam, citi centās mazināt spriedzi, sakot, ka bērniem jau patika.

“Izskatās lēti. Pēc ķīniešu pareizticīgo jaunā gada.”

“ Kvalitāte ļoti vāja par attiecīgo cenu. Bērns priecāsies arī par spīdīgu nūjiņu, bet ne visas ģimenes var atļauties šādas summas maksāt par trīs bērniem pusstundas pastaigu ar nolupušu dekorāciju, bet katram savi standarti,” pauda apmeklētāji.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:45

Jaunākās diskusijas