Latviju pametušais ārsts sašutis par minimālo algu Latvijā

tautaruna.lv 7.februāris 2022, 1:30
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Ārsts Uģis Gruntmanis, kurš šobrīd dzīvo un praktizē Amerikas Savienotajās valstīs, mikroblogošanas vietnē Twitter neslēpa sašutumu par minimālo algu Latvijā.

U. Gruntmanis dalījies ar Eurostat datiem, kuri parāda, ka Latvijā ar 500 eiro ir otra mazākā minimālā alga Eiropā. Mazāka ir vien Bulgārijā - 332 eiro.

"Minimālā alga otra mazākā, kamēr deputātiem un ministriem palielinām bez problēmām! Tas ir tas, kas veicina neticību valsts varai, aizbraukšanu!" - sašutis ir mediķis.

U. Gruntmaņa paustajam lielākoties piekrīt arī citi sociālo tīklu lietotāji.

"Ministriem ierēdņiem u. c valsts VIP algas indeksē pēc minimālas algas … tā ka noteikti min algu pacels," norādīts kādā komentārā pie ieraksta.

"Ņemot vērā īpatnējo mehānismu ar darba devēja sociālo iemaksu par strādājošo, kas ir daļa no algas, bet šajā statistikā neparādās, patiesā minimālā alga LV ir 617 eiro. Taču tas Jūsu paustā būtību nemaina. Piekrītu," pauž komentāra autors.

"Minimālā alga palielina bezdarbu un slodzi slikti apmaksātiem un nekvalificētiem darbiniekiem," atzīmē soctīklu lietotājs.

"Cik man zināms min. algai Latvijā nav nekāda sakara ar reālo algu līmeņiem. Tā ir drīzāk atskaites punkts, dažiem nodokļiem, šķiet arī admin. sodiem utt. Nesapratu Jūsu salīdzinājumu min. alga vs. deputātu algas. Vidējo algu varētu līdzināt, jā. Ne minimālo," norāda komentētājs.

Jau vēstīts, ka minimālās darba algas apmēra pārskatīšana ir plānota 2022.gada pirmajā pusē, vienojoties ar sociālajiem partneriem par minimālās darba algas apmēru 2023.gadam, tikšanās laikā ar Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību (LBAS) solījis labklājības ministrs Gatis Eglītis (JKP).

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:38

Jaunākās diskusijas