Jēkabpils novadā siro bīstami suņi‑plēsēji

tautaruna.lv 23.janvāris 2022, 17:19
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Jēkabpils novada Krustpils pagasta iedzīvotāji satraukti par nepieskatītu suņu sirošanu apkaimē un meža zvēru plosīšanu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Krustpils pagasta Darvasbrenču ciema iedzīvotāja Ilze uzrādīja video, kuros iemūžināts no ķēdes norāvies suns-plēsoņa, gluži kā vilks, nomedījis grūsnu stirnu, to plosa, atrodoties svešā īpašumā.

"Suns bija norāvies no ķēdes. Domāju, ka ne pirmoreiz. Nelaimīgā kārtā stirna bija devusies pāri laukam, kas ir mana zeme, kur gāja arī suns. Tur stirnu atrada mans vīrs. Stirna bija pusaizkosta. Suns pārkoda rīkli, kādu pusstundu stirna mocījās agonijā," pauda Ilze.

Ilze stāstīja, ka iepriekš apkaimes laukos un mežos redzēti pat suņu bari, kas uzbrūk meža zvēriem.

"Apkaimes lauki ir ļoti sakopti, tāpēc ļoti labi var redzēt, kā tie suņi siro. Citreiz viņi iet pāri laukam, citreiz iet pa ceļu un tad ieiet laukā, un aiziet meža virzienā. Vasarā bija divi gadījumi, par kuriem dzirdēju, kaimiņam piederošajā mežiņā, kas ir tepat blakus, bija noplēsta stirna, tāpat mednieks devās pārbaudīt bebru dambjus un atrada suņu nokostu sivēnu, daļēji apēstu. Pats suns arī bija klāt."

Arī citi “Bez Tabu” uzrunātie iedzīvotāji apstiprināja, ka apkaimē klīst suņi. Uzklausītie bīstas no izmukušajiem, baros vai pa vienam klīstošajiem dzīvniekiem. Uzskata, ka šie dzīvnieki jau iemācījušies plēsēju manieres, tāpēc baidās no posta darbiem arī nākotnē.

"Klaiņo. Viņai ļoti daudz suņu. Nespēj pieskatīt viņus. Dažreiz skrien pat ar visu ķēdi. Viņa aizbraukusi prom, bērni mājās. Mazajiem, protams, vienalga, tāpēc suņi dara, ko grib. Man ir mazs bērns, arī bērnu suņi var sakost. Tai sievietei ir aizrādīts par suņiem, bet dzīvnieki tāpat turpina skriet prom no turienes," saka apkaimes iedzīvotāja.

Nolaidībā vainotā īpašuma saimniece Kristīne sevi sauc par labdari, kura savās mājās īslaicīgi uzņem klīstošos dzīvniekus, viņus pabaro, pēc kā suņi dodas savās gaitās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas