Liepājnieki sašutuši: Covid-19 testi rada lielu robu ģimenes budžetā

tautaruna.lv 17.janvāris 2022, 7:00
 
f64.lv, Oksana Džadana
Latvijas valdība uz 18 dienām likusi visiem ieceļotājiem no astoņām dažādām valstīm veikt Covid-19 testu pirms iekāpšanas transportlīdzeklī. Šobrīd šī norma vairs nav spēkā, taču tā paspējusi sagādāt ne mazums neērtību, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Prasība testēties attiecās arī uz vakcinētajiem, kā arī tiem, kuri saņēmuši balstvakcīnu. Liepājnieki Arvis un Liene ar ģimeni gada sākumu pavada pie radiem Zviedrijā.

Uzzinot, ka tests jāveic ārzemēs, kur tas ir krietni dārgāks nekā Latvijā, ģimene bija neizpratnē.

"Vakcīna un balstvakcīna šobrīd ir derīga, lai iekļūtu veikalā? Esam vakcinējušies, taču pretī nesaņemam gaidīto. Mums jātērē līdzekļi, lai testētos ārzemēs. Latvijā testus var veikt par zemāku cenu. Tajā pašā laikā Zviedrijas pilsoņiem, kuri atgriežas savā valstī, nav jātestējas, viņiem pietiek, ja ir vakcinēti," pauda Liene.

Atgriežoties Latvijā no Zviedrijas ģimenei, vēl esot ārzemēs, pieprasīts veikt kovida testu. Skandināvijas valstī siekalu tests vienai personai izmaksājot sākot no 40 eiro, kas ģimenes budžetā ir pamatīgs un nevajadzīgs robs.

Veselības ministrijā norāda, ka valdība apzināti uz 18 dienām pieņēmusi lēmumu, ka ikvienam, kurš ieceļo no astoņām sarakstā esošām valstīm jātestējas ārvalstīs. Galvenais iemesls - palēnināt Covid-19 omikrona variants nokļūšanu Latvijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:51

Jaunākās diskusijas