Iedzīvotāja sašutusi par atkritumu problēmu Rīgā

tautaruna.lv 8.janvāris 2022, 19:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Rīdziniecei Ilzei rūp apkārtējā vide. Lai kaut nedaudz palīdzētu cīņā ar piesārņojumu, Ilzes ģimene šķiro atkritumus. Tomēr decembrī sašķirotā sadzīves draza arī pēc atkritumu izvedēja ierašanās tā arī palika konteinerā. Strādnieki pat neesot pacentušies iztukšot konteineru, noliekot atpakaļ pie Ilzes mājas gandrīz pilnu tvertni, vēsta raidījums "Bez Tabu".
"Sadzīves atkritumi ir sasaluši. Šāda problēma agrāk nav bijusi. Es risināju to ar atkritumu izvedēju, bet atbilde ir, ka tā nav viņu problēma," saka Ilze.

Ilze pārlasa ar uzņēmumu ”Clean R” noslēgto līgumu un atrod punktu, ka izpildītājs nav atbildīgs par sadzīves atkritumu tvertnes iztukšošanu pilnībā, ja atkritumi ir iesaluši, salipuši vai sablīvējušies. “Turēt atkritumus mājās, lai tie nesasaltu, es negribu, lai neizplatītos slimības.”

Izklāstot Rīgas domes Mājokļu un vides departamentam situāciju, ka atsevišķi iedzīvotāji nav apmierināti par saņemto pakalpojumu, departamenta pārstāvis attrauc, ka alternatīvu nav. Proti, citu komersantu konkrētajā miteklī izvēlēties nevarot.

Pēc ”Tīrīgas” līguma apturēšanas un atkritumu monopola skandāla galvaspilsēta tika sadalīta četrās zonās, atkritumu apsaimniekotāju atrodot iepirkuma ceļā. Divās zonās šiverē Ilzes pieminētais uzņēmums ”Clean R”, bet pārējās divās - attiecīgi pilnsabiedrība ”LAUTUS VIDE” un SIA ”Eco Baltia vide”. Līgumi bez izvēles iespējām noslēgti pat uz septiņiem gadiem, turklāt par atšķirīgiem tarifiem.

Ilze gan iesaka atkritumu apsaimniekošanas ekipāžām talkā ņemt lāpstas, lai “atlipinātu” atkritumu maisus no tvertnes. ”CleanR” pārstāvis gan noraida šādu iespēju, aizbildinoties, ka tādā gadījumā atkritumu izvešana būtiski ieilgšot, vairākus iedzīvotājus atstājot bešā, proti, ar neiztukšotiem konteineriem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:11

Jaunākās diskusijas