Jaunjelgavā pensionārs pieļauj liktenīgu kļūdu un cieš gāzes eksplozijā

tautaruna.lv 31.decembris 2021, 17:48
 
Inga Nestere/F64
Nama Jaunjelgavā saimnieks pēc gāzes balona nomaiņas nolēma pārbaudīt, vai savienojuma vietās nav noplūdes, taču pieļāva kļūdu, notika uzliesmojums, kurā viņš pats cieta, vēsta raidījums “Degpunktā”.

Aptuveni 80 gadus vecais vīrietis ap diviem naktī izdomāja iedzert karstu tēju, bet, liekot tējkannu uz plīts, secināja, ka gāzes balons ir tukšs. Seniors veikli noņēma tukšo balonu un pievienoja citu - uzpildītu, taču pieļāva kļūdu, mēģinot pārbaudīt, vai savienojuma vietā nav noplūdes.

Kā norāda kaimiņš, saimnieks ar sērkociņu nolēma pārbaudīt, vai pievienotais gāzes balons kaut kur nelaiž garām gāzi, kā rezultātā notika uzliesmojums un apdega telpas siena, pensionāra rokas un seja, kuram konstatēts otrās pakāpes apdegums. “Cilvēks gados, varēja sagaidīt rītu, kad kāds palīdz,” skumji nosaka kaimiņš.

Cietušais vairākas dienas ārstējās slimnīcā. Par laimi, šoreiz notikušais paliks bez smagām sekām, bet ikvienam, kuram ir darīšana ar gāzes baloniem, derētu iegaumēt dažus padomus, kas saistīti ar drošu ekspluatāciju.

Galvenā problēma šādos gadījumos ir saistīta ar iedzīvotāju patvaļīgu gāzes balonu izstādīšanu, neņemot vērā drošības instrukcijas. Otrā būtiskā lieta ir pati gāzes iekārta, proti, tās tehniskais stāvoklis. Uzņēmums “Latvijas propāna gāze”, veicot aptaujas mājsaimniecībās, secinājis, ka dažkārt, taupības vai pat nezināšanas nolūkos, cilvēki lieto gāzes iekārtas, kas ir ražotas ļoti sen un ir katastrofālā stāvoklī. Tāpat klienti bieži gāzes balonam nenomaina drošības blīvi, kas jāmaina katrā tā lietošanas reizē.

Tāpat tiek atgādināts, ka nekādā gadījumā nedrīkst pārbaudīt savienojuma vietu ar uguns palīdzību. To ieteicams darīt ar ziepju ūdens emulsiju. Veicot pieslēgšanu, jāapsmidzina katru savienojuma vietu, proti, savilces, retuktoru un gumijas caurules, bet, ja rezultātā vienā no vietām parādās burbulīši, gāzes iekārtu lietot ir aizliegts un noplūdi jānovērš.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:04

Jaunākās diskusijas