Pircējai nākas pamatīgi vilties Latvijā iecienītā produktā

tautaruna.lv 30.decembris 2021, 10:46
 
Vladislavs Proškins/F64
Rīdziniecei Andai sakārojās siermaizītes, tādēļ viņa devās uz veikalu pēc sava iemīļotā Krievijas siera. Tomēr, atnākot mājās un nogriežot pirmo šķēli, secināja, ka tas pavisam neatbilst zināmajam piena produktam, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Anda atzīst, ka akcijas cena mudinājusi iegādāties sieru, tāpēc kārtīgi neizpētīja etiķeti.

"Tikai mājās izlasīju, ka ražots Polijā! Tā nebūtu problēma, ja vien Krievijas siera kvalitāte šim produktam nebūtu 0! Tas nav Krievijas siers, nu vismaz manā izpratnē - tas ir kā svaigs siers, sālīts, ar lielu mitruma daudzumu. Cik saprotu, ir vienota recepte, lai šis izstrādājums varētu nest šo vārdu, un tas ir apstiprināts!"

Veikalā izdodas atrast piecu dažādu ražotāju Krievijas sierus. Veicot degustāciju, tiek secināts, ka katram no tiem atšķiras gan garša, gan krāsa.

Pārtikas uzraugi (PVD) norāda, ka veikalā var būt dažādu ražotāju sieri ar vienu nosaukumu, jo Krievijas siera vārds nav aizsargāts.

"Tāpat kā veikalā ir nopērkamas piecu veidu doktordesas, arī ir vairāki Krievijas siera veidi. Nosaukums nav aizsargāts, protams, ļoti labi, ja ražotājs produktus izgatavo, pieturoties pie vecajiem standartiem, kas bija šiem produktiem padomju laikā. Tomēr, ņemot vērā, ka daudzas izejvielas ir kļuvušas dārgākas, tad notiek receptūras izmaiņas. Mēs to kā valsts iestāde nekādi nevaram ietekmēt," skaidroja PVD.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:13

Jaunākās diskusijas