Pasažieri dusmīgi par notiekošo Rīgas sabiedriskajā transportā

tautaruna.lv 10.decembris 2021, 10:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Soctīklos daudzi Rīgas sabiedriskā transporta pasažieri pauduši sašutumu par esošo situāciju transportlīdzekļos Covid-19 pandēmijas laikā.

Pasažieri ir sašutuši par piepildītajiem transportlīdzekļiem, laikā, kad tiek aicināts ievērot pēc iespējas lielāku distanci Covid-19 pandēmijas dēļ. Vairāki soctīklu lietotāji norāda, ka ikdienā novērojuši, ka sabiedriskajā transportā esošo cilvēku skaits krietni pārsniedz atļauto 80% aizpildījumu transportlīdzekļos.

"Visi te par kaut kādiem ierobežojumiem veikalos… aizejat, pastāvat kādi rītu, paskatieties, kāds izskatās sabiedriskais transports. Lēmumu pieņēmēji ar tramvaju nebrauc un neredz to, ka x% aizpildījums jau sen ir mīts. Īsta infekciju leiputrija! Un ne tikai “pīķa” stundās," mikroblogošanas vietnē Twitter raksta iedzīvotāja.

Ekrānuzņēmums

Ieraksts izpelnījies plašu Twitter lietotāju uzmanību un komentāros daudzi norāda, ka paši pieredzējuši šo situāciju sabiedriskajā transportā.
"O jā! Šo novēroju jau kopš koronas pirmsākumiem. Var likt ierobežojumus, mājsēdes, visu aizvērt, neļaut pulcēties pat svaigā gaisā, pārbaudīt sertifikātus katrā bodē un pasākumā, bet īstā C19 "ballīte" katru dienu bez ierobežojumiem notiek sabiedriskajā transportā," komentārā pie ieraksta norāda iedzīvotāja.
"Un tieši tāpēc nav skaidrs, kāpēc @Rigassatiksme_ ir atstājusi "mājsēdes" laika sarakstus, lai gan tagad no rītiem un arī brīvdienu rītos ir krietni vairāk braucēju," atzīmē komentētāja.
"Minēšu, ka tā notiek pirms pusdeviņiem no rīta. Te darbavietas varētu dot ieguldījumu un ieviest mainīgo darba grafiku tiem, kas strādā klātienē," ar ierosinājumu dalās komentētāja.
"Pusei no braucējiem maskas sargā zodus. Un jā, šis pasākums ar transportu smagi nojauc ticību ierobežojumiem," norāda komentāra autore.
Iedzīvotājiem soctīklos atbildējusi arī "Rīgas satiksme".
"Mums ir jāievēro vairākas noteiktās prasības kā pārvadātājam, COVID-19 vīrusa izplatības mazināšanā. Aktuāli ir nosacījumi par 80% piepildījumu salonā,marķētas sēdvietas, atlaižu izmantošana ar sertifikātu, vēdināšana, masku lietošana," komentāros pie ieraksta norāda "Rīgas satiksme". "Informāciju par salona piepildījumu sniedz gan STL vadītāji, gan tiek pārbaudīti klientu pieteikumi. Tāpat visi jaunākie transporta līdzekļi ir aprīkoti ar automātiskām pasažieru skaitīšanas sistēmām. Kad salona piepildījums tuvojas 80%, nosūtām papildreisu."

Ekrānuzņēmums

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:18

Jaunākās diskusijas