"Ugunsdzēsēji aprīkojumu salika ragavās un vilka"; Latgalē ugunsdzēsēju auto iestieg netīrītā ceļā

tautaruna.lv 8.decembris 2021, 21:20
 
skaties.lv / Bez Tabu
Steidzoties dzēst ugunsgrēku saimniecībā Latgalē, Ludzas novadā, ugunsdzēsējus aizkavējis aizputināts ceļš, kurā iestigušas ugunsdzēsēju automašīnas, ziņo raidījums "Bez tabu".

Sociālajā tīklā “Facebook” daudz skatījumu ir kāda lauksaimnieka publicētajam video, kurā viņš iemūžinājis savu braucienu traktorā, steidzoties palīgā kaimiņam, kura sētā Latgalē, Ciblas pagastā, izcēlās ugunsgrēks - dega kūts. Kaimiņa saimniecības virzienā viņš steidzās, lai iztīrītu piesnigušo ceļu, kurā iestrēga ugunsdzēsēju automašīnas, kā dēļ glābēji ar tām nevarēja piebraukt nelaimes skartajai saimniecībai.

"Līdz kaut kādai vietai ātri atbrauca, bet netika klāt līdz mājām. Līdz mājām palika apmēram 250-300 metri. Iestiga. Laiku diezgan zaudēja: kādas 20-30 minūtes, kamēr visu izkrāmēja no automašīnām, salika ragavās un atvilka," par nelaimi stāstīja saimniecības īpašnieks.

Kaimiņa traktoram kaut cik notīrot ceļu, sētā tur kājām sanākušajiem ugunsdzēsējiem piebiedrojās kolēģi, piebraucot ar padomju laikā ražotās ZIL markas ugunsdzēsēju automašīnu. Tikmēr modernākie ugunsdzēsēju spēkrati vienalga nevarēja piebraukt.

Lai gan saimnieks atzīst, ka bijis neuzmanīgs,rīkojoties ar lodlampu, kā rezultātā, pēc viņa stāstītā, izcēlās ugunsgrēks, viņš uzskata, ka vismaz daļu kūts izdotos izglābt, ja automašīnas nebūtu iestrēgušas un ugunsdzēsēji varētu operatīvi ar visu nepieciešamo piekļūt nelaimes vietai.

"Nebija redzamas ceļa kontūras, tāpēc brauca “uz aklo”, iebraucot pļavā. Protams, ir likumsakarīgi, ka smagās automašīnas, kuras sver 15-20 tonnas, iestiga sniegā. ZIL automašīna tika tāpēc, ka ceļa segumu vēlāk iztīrīja [ar traktoru], bet ziliņš nav tas glābējs. Tādā biezā sniega kārtā arī tas var netikt līdz notikuma vietai. Mūsdienu automašīnas ir paredzētas visādiem darba apstākļiem, visādām situācijām," skaidro VUGD Ludzas daļas komandieris Jānis Klodāns.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas