Liepājā īsteno vērienīgu operāciju, lai glābtu mazu zēnu

tautaruna.lv 7.decembris 2021, 18:51
 
Ilustratīvs attēls / Ģirts Ozoliņš/F64
Liepājā brīvdienās ziemas prieki nelāgi beigušies kādam aptuveni 10 gadus vecam zēnam, kurš Beberliņos, braucot no kalna ar ragaviņām, ietriecies kokā. Savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības auto (NMPD), kas steidzies uz šo izsaukumu, iestidzis sniegā, vēsta liepajniekiem.lv.
Negadījuma aculieciniece Evita pastāsta, ka zēns ar ragaviņām slidinājies lejā no paugura, ko vietējie dēvē par zaķu kalnu. Taču bērns ragavas nav spējis novaldīt un ietriecies kokā, pēc kā apkritis uz sāniem un palicis guļam sniegā.

Aculiecinieki steigušies bērnam palīgā, kā arī uzreiz zvanījuši NMPD. Zēns traumējis muguru. ”Puika gulēja sniegā, viņu nekustināja, pirms nebija ieradušies mediķi. Taču viena sieviete pienāca klāt un teica: ”Vai jūs nevarat paiet malā, te bērni brauc lejā!” Zēna mamma viņai skaidroja, ka bērns cietis un ātrā palīdzība ir ceļā,” pastāsta Evita.

NMPD auto starp piedzīvojumu parku ”Tarzāns” un baskāju taku iestidzis sniegā, tāpēc palīgā aicināti ugunsdzēsēji glābēji, kas transportlīdzekli ar trosi izvilkuši ārā.

Tikmēr mediķi zēnam steigušies palīgā ar kājām. ”Puiši, kas tur bija klāt, palīdzēja zēnu uz nestuvēm nogādāt līdz NMPD auto.

Viņiem gandrīz kilometrs bija jābrien pa piesnigušo mežu. Man prieks par tik izpalīdzīgiem cilvēkiem. Iedzīvotāji palīdzēja no sniega izstumt arī ātrās palīdzības automašīnu, lai gan viens otrs garāmgājējs, pamanot notikušo, grieza galvu uz citu pusi - lai tik nepasauktu palīgā,” pastāsta aculieciniece.

Mediķi zēnam negadījuma vietā snieguši pirmo palīdzību, pēc kā ar iedzīvotāju atbalstu zēns aiznests līdz NMPD automašīnai. Bērns stabilā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:05

Jaunākās diskusijas