Pīrāga dēļ mirst 92 gadus veca kroga apmeklētāja; 31 cilvēks saindējies

tautaruna.lv 3.decembris 2021, 19:13
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / pexels.com
Nelielā ciematā Anglijas rietumos Northemptonšīrā pēc ražas nolēguma svētku mielasta krogā bojā gājusi 92 gadus veca sieviete, raksta "Mirror".

Vēl 31 mielasta viesis saindējies krogā "Crewe Arms" 2018. gada 8. oktobrī.

92 gadus vecā Elizabete Neimane tika nekāvējoties nogādāta slimnīcā pēc tam, kad bija ēdusi slaveno "gana pīrāgu" (Sheperds Pie). Sieviete nomira no iekšējas asiņošanas.

40 gadus vecajam bijušajam kroga šefpavāram Džonam Kručeram otrdien Rīdingas kroņa tiesā piesprieda četru mēnešu nosacītu cietumsodu.

Minētajā datumā Sv. Trīsvienības baznīcas draudzes locekļi pulcējās uz maltīti krogā, taču iepriekšējā vakarā gaļa pīrāgam "nebija pareizi sagatavota", norādīts tiesā.

Kručers atzinā, ka ir "sasteidzis" gaļas pagatavošanu un tā nebija pilnībā izcepusies, kad tā ievietota pārtikas plēvē ledusskapī. Nākamajā dienā gatavošanas laikā tās temperatūra netika pārbaudīta.

Bijušais pavārs atzina, ka ir pārkāpis noteikumus, kas attiecas uz pārtiku.

"Man ļoti nepatīk to teikt, bet es domāju, ka es sasteidzu. Es steidzos," medijs citē Kručeru, kurš paudis, ka nožēla ir pārāk maigs apzīmējums viņa izjūtām par notikušo.

54 gadus vecais kroga īpašnieks un saimnieks Nīls Bilingems atzinis trīs apsūdzības par noteikumu, kas attiecas uz pārtiku, pārkāpšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:31

Jaunākās diskusijas