"Lai tie divkāji lec pāri, kā grib"; rīdzinieki neapmierinati ar netīrītajām ielām

tautaruna.lv 2.decembris 2021, 21:20
 
Kaspars Krafts / F64
Sociālo tīklu lietotāji neslēpj sašutumu par Rīgas domes nespēju laicīgi plānot ielu attīrīšanu no sniega.

Katru gadu, līdz ar sniega parādīšanos, galvaspilsētā top aktuāls ceļu, velojoslu un trotuāru tīrīšanas jautājums.

Sociālo tīklu lietotāji savu neapmierinātību neslēpj, publicē fotoattēlus, precizējot ielu nosaukumus un netaupot arī Rīgas domei veltītu kritiku.

Rīgas dome mikroblogošanas vietnes "Twitter" profilā iedzīvotājus informē, ka "secīgi tiek tīrītas 1737 Rīgas ielas. Par apgrūtinātu satiksmi kādā ielā var ziņot Satiksmes vadības centram pa tālruni 8 000 36 00 un Apkaimju iedzīvotāju centram pa tālruni 8 000 08 00".

"Vispār tīrīs Rīgas ielas?! Un nedomāju tikai brauktuves. Apkaimes neizbrienamas! Pat nerunājot par cilvēkiem ar kustību traucējumiem, ratiņkrēslos, veciem ļaudīm, māmiņām ar ratiņiem. Rūpes un sociāli atbildīgu politiku ne ar skaļiem vārdiem, bet šādiem reāliem darbiem jārāda!"

"Čaka iela - pirms Ērgļu ielas. Sētnieks teica, ka naktī notīrīja velo joslu, pēc tam auto joslu, sametot visu atpakaļ. Varbūt pārtīrīt,@rdsvc?"

"Ar velo uz darbu arī šodien. Pārsvarā bija sāls pļurza. Pēcpusdienā Skolas ielu tīrīja, bet vakarā vēl joprojām Bruņinieku ielas velojosla nelietojama. Drošāk pa ietvi"

"Es šodien redzēju kā "tīra" maģistrālo ielu. Uz apgriešanās un ieskrējiena joslām kupenas. Smagās mašīnas grimst nost. Kā no Rīgas ārā,tā ceļš tīrs.

@MStakis bīda polittūrismu Dubaijā,tikmēr savā pilsētā pat ielas nemāk uzturēt"
"Tur tā sāls. Tāpēc Rīgas ielas izskatās pēc cirka arēnas. Šur nokasīts līdz bruģim, tur pat blakus vispār nav tīrīts, jo īpašnieks liel mīksto, citur kaut kas ir darīt. Šobrīd tiek vākti paraksti ielš mana balss lv, lai visas ietves uzdotu tīrīt pašvaldībai."
"Lāčplēša ielas velojosla iztīrīta ar *speciālo* tehniku. Gājēju pārejas? Pofig, lai tie divkāji lec pāri, kā grib!"
"Tiešām? "Sniega tīrīšanas tehnika strādā nepārtraukti, prioritāri attīrot pilsētas maģistrālās un 2.kategorijas ielas, tiltus." Nez pie kuras kategorijas būtu pieskaitāma, piem., Ulmaņa gatve?"

Ir arī kāds pozitīvs ieraksts, kurā sociālo tīklu lietotājs nekautrējas Rīgas domei pateikties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:40

Jaunākās diskusijas