Latviešu žurnālists sašutis par notiekošo veselības aprūpē

tautaruna.lv 7.decembris 2021, 14:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Žurnālists austrumpētnieks un skolotājs Imants Frederiks Ozols mikroblogošanas vietnē dalījies ar ierakstu, kurā atklāj - viņa pirmais mēģinājums pierakstīties uz medicīniska rakstura procedūru bijis neveiksmīgs ilgā gaidīšanas laika dēļ.
Kā raksta Ozols, mēģinot pierakstīties uz endoskopiju, jāgaida vismaz gadu, bet par maksu - vairāki mēneši.

"Endoskopijas rindā pieraksta kkur aiz 2100. kārtas skaitļa. Gaidīšana - vismaz gadu. - Un, ja par maksu? - Ātrāk. Bet arī ne uzreiz. Kaut kur pavasarī. Protams, sākšu apzvanīt arī citas vietas. Bet pats fakts - nodokļi jānomaksā uz karstām pēdām. Medicīna? Kā sanāks un pratīs," viņš raksta.

Tikmēr arī citi Twitter lietotāji pauž kritisku attieksmi pret situāciju veselības aprūpē, atklājot, ka ne reizi vien nācies saskarties ar ilgu procedūru/izmeklējumu gaidīšanas laiku.

"Jā, diemžēl, pēdējos 10 gadus no valsts apmaksātiem med pakalp esmu saņēmusi vizītes pie ģim ārsta un dažas viņa nozīmētās analīzes. Visi pārējie izmeklējumi un pakalpojumi vai nu pēc gada, vai “vēl nepierakstām, jo esošās kvotas ir beigušās”, vai par maksu."

"Jā, šī situācija ir absurda. Tāpēc tik daudz cilvēku ar hroniskām saslimšanām. Arī mirstības ziņā esam top valsts."

"Meitai fizioterapija ( ar norīkojumu) par valsts naudu pēc gada, pie šodien sapošas muguras."

"Jā. Apgalvojums "vismaz par maksu var tikt pie izmeklējumiem" sen vairs nav patiess."

"Es tieši aizvakar dzirdēju par dāmu, kura 5 gados sagaidījusi sirds operāciju. Lūk, tai rindā gan es LV izdzīvojušo % gribētu redzēt!"

Tikmēr daļa Twitter lietotāju norāda, ka, iespējams, citās Latvijas pilsētās uz izmeklējumiem var tikt ātrāk.

"Iesaku apzvanīt provices poliklīnikas. Dažkārt ir ātrāk aizbraukt uz Alūksni,kā tikt Rīgā pie speciālista."

"Iesaku ārpus Rīgas - reģionos. Bieži var dabūt nedēļas laikā. Latvija ir maza un aizbraukt līdz jebkurai vietai ir dažu stundu jautājums. Vienkārši visi grib Rīgā veikt izmeklējumus."

"Labs palīgs ir rindapiearsta.lv Tur šobrīd rāda, ka endoskopiju (atkarībā no tā, kāda tieši ir vajadzīga) pēc 5 dienām var dabūt Rēzeknē, Ventspilī un Daugavpilī. Rīdziniekam patālu, jā, bet ja ir akūti - iespējas ir, turklāt jau pēc 5 dienām."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas