Darbinieki sūdzas par nepieņemamiem apstākļiem asinsdonoru centra autobusā

tautaruna.lv 30.novembris 2021, 14:30
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Raidījumā Bez Tabu vērsies Valsts asinsdonoru centra darbinieks, lūdzot saglabāt anonimitāti. Vēstulē iestādes darbinieks runā kolēģu vārdā un ziņo par nepieņemamiem darba apstākļiem asinsdonoru centra autobusā – darbinieki un donori tiekot saldēti.
"Ļoti vēlamies ar jūsu palīdzību atrisināt problēmas, kas mūs ir iedzinušas izmisumā. Strādājam Valsts asinsdonoru centrā. Pieņemam asinis no iedzīvotājiem, līdz ar to glābjam cilvēku dzīvību. Tikai centra darbinieku veselība un dzīvība mūsu vadības acīs nav neko vērta.

Autobusam, ar ko braucam izbraukumos pie donoriem, nestrādā apsildīšanas ierīce jau vairāk nekā divas nedēļas! Salstam mēs - darbinieki, salst mūsu donori, kuri nodod asinis! Daudzi izsaka neapmierinātību, daži pat atsakās nodot asinis aukstā autobusā. Kad transporta nodaļas priekšnieks sāks pildīt savus tiešos pienākumus? Ir bijuši tādi gadījumi, kad autobuss nojūk atpakaļceļā no izbraukuma ar visiem asins konteineriem. Palīdziet mums veikt savu darbu godprātīgi un droši, kā arī mūsu donoriem justies ērti un droši," stāsta darbinieks.

Asinsdonoru centra autobuss ir unikāls. Otra tāda Latvijā nav. Tas iegādāts vēl pirms 15 gadiem. Valsts asinsdonoru centra direktore Egita Pole uzsver, ka autobusu ekspluatē gana bieži, tāpēc arī rodas regulāri defekti.

Šoruden asinsdonoru centrs izsludināja iepirkumu jauna specializētā autobusa iegādei. Plānotās izmaksas pārsniedz pusmiljonu eiro. Iepirkums gan ir iestrēdzis, jo viens no uzņēmumiem, kas neuzvarēja konkursā, ir apstrīdējis tā rezultātus.

Kas attiecas uz esošo autobusu, pa dienu tas dodas plānotajos izbraucienos pie donoriem, bet vakaros un arī naktīs transportlīdzekli novieto servisā problēmu novēršanai. Pole arī noraida padotajam jeb tehnsikajam direktoram veltītos pārmetumus par bezdarbību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:46

Jaunākās diskusijas