Purvciema iedzīvotāja neizpratnē par savā dzīvoklī notiekošo

tautaruna.lv 4.decembris 2021, 16:21
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Rīdziniece Anda Purvciema sestā stāva dzīvoklī ievācās pirms diviem gadiem. Viņai ļoti rūp tīrība un kārtība, taču kundze pamanījusi, ka telpās neparasti ātri viss pārklājas ar putekļiem, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Sākotnēji kundze bija pārliecināta, ka putekļi dzīvoklī rodas veikto remontdarbu dēļ. Sevišķi vasarā izteiktāk varēja novērot putekļu kārtu uz palodzēm.

Anda katru dienu uzkopj dzīvokli, tomēr vispirms uz augu lapām viņa novēro putekļu kārtu. Turklāt, viņasprāt, tie nav parasti putekļi, tāpēc savākusi kaudzīti ar netīrumiem un aiznesusi uz darbu aplūkot tos mikroskopā.

"Burtiski katru dienu varēju saslaucīt tādu kā miltu kaudzīti uz grīdas. Es pat aizlīmēju ventilācijas lūku vannas istabā, domāju varbūt no turienes rodas putekļi, bet nekas nepalīdz. Paskatījos mikroskopā putekļu daļiņas, tas bija briesmīgi! Redzēju tādas mazas, asas šķiedriņas. Es sāku domāt, kas tas ir? Vai tad mēs to visu ieelpojam? Man ir aizdomas, ka tas ir diezgan neparasts putekļu sastāvs parastā pilsētas dzīvoklī," pauž Anda.

Mājas apsaimniekotājs “Rīgas pilsētbūvnieks” norāda, ka neviens iepriekš mājā nav sūdzējies par putekļiem, kā arī ar liftu nevar būt problēmas.

Arī vides veselības speciālists atzīst, ka ir grūti noteikt iemeslu no kurienes putekļi uzrodas.

"Manuprāt, putekļi varēja rasties no paneļu šuvēm, vairāk izskatās pēc izolācijas materiāliem. Protams, dzīvojot Rīgā, jārēķinās, ka arī ārpus telpām ir liels daudzums putekļu. Veselību tie ietekmē nelabvēlīgi, pamatā elpošanas sistēmu, var radīt plašu iekaisumus," pauž Ivars Vanadziņš, RSU darba drošības un vides veselības institūta direktors.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas