"Ākstīšanās"; iedzīvotāja neslēpj dusmas par trešās potes saņemšanas noteikumiem

tautaruna.lv 30.novembris 2021, 10:30
 
Attēlam ir ilistratīva nozīme / f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis
Fotogrāfe un sociālantropoloģe Elīna Kursīte mikroblogošanas vietnē Twitter sašutusi par noteikumiem, kas attiecas uz tiem, kuri vēlas saņemt trešo vakcīnas devu.

"Tā ākstīšanās ar "jums vēl divas dienas līdz 6 mēnešiem, nedrīkstam dot trešo poti" ir absolūts idiotisms. (to es saku kā AZ saņēmis "hroniķis")," ierakstā pauž iedzīvotāja.

Viņa norāda, ka tādejādi valsts prioritāte ir cilvēku, kas nevēlas vakcinēties, motivēšana saņemt poti, bet nekādi netiek atvieglots process tiem, kuri paši vēlas vakcinēties.

"Bet nu pasakiet, ka tā nav. Tos, kas paši grib savas trešās - tur atrod simts iemeslus, kāpēc jums tagad mēs neko nedosim. Bet ja tu esi vakcīnrealitāte - mēs tev skriesim pakaļ un samaksāt piedāvāsim, lai tikai tu atļauj sevi izglābt no miršanas. NU, VAI ZINIET...!" - dusmas neslēpj iedzīvotāja.

Sievietei komentāros piekrīt arī daudzi Twitter lietotāji, kuri arī saskārušies ar atteikumiem balstvakcinācijai.

"Es kā arī "AZ hroniķis" vēl vismaz mēnesi varēšu gaidīt, ja nekas nemainīsies," pauž komentētāja. "Pierakstīju jauniešus (bija 5 mēn pēc J&J) caur manavakcina.lv. Aizbraucām. Atšuva, jo maza klīnika nepotējot balstvakcīnas, lai ejot uz lielajiem centriem. Tur atkal katram bija jāpaskaidro KĀDĒĻ vajadzīga vakcīna (tipa - darbs bīstamos apstākļos, mācības klātienē)..."

"Ērmoti. Šodien Cēsīs abas vecākās meitas dabūja būsterus, viena kā riska grupas pārstāve, otra, jo jensena vakcīna bija. Bez liekiem jautājumiem, laipni un profesionāli. Pierakstījās no rīta, 14 jau bija laukā no vakcinācijas punkta. Lasu un brīnos, kāds citur bardaks!" - atšķirīgā pieredzē dalās komentāra autore.

"Tāpēc, ka tādi ir NOTEIKUMI. jautājums: kurš tos sacerēja un kāpēc tos nevar pielāgot aktuālajai situācijai? Un tieši kas mainīsies, ja kāds savu 3.poti saņems ātrāk. Pamēģiniet no SPKC un vakcinācija.lv izspiest atbildes uz šiem jautājumiem," norāda komentētāja.

Jau vēstīts, ka no 9.novembra iespēja veikt balstvakcināciju tiek nodrošināta visiem iedzīvotājiem no 50 gadiem un tiem iedzīvotājiem vecumā no 18 gadiem, kuriem ir hroniskas slimības vai kuri strādā augsta riska profesijās vai ikdienā atrodas vidē, kurā ir ilgstoša saskarsme gan ar Covid-19 pacientiem, gan pret Covid-19 nevakcinētiem cilvēkiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:36

Jaunākās diskusijas