Skolotājam jātērē sava nauda Covid testu iesaiņojumiem

tautaruna.lv 26.novembris 2021, 18:30
 
facebook.com
Cienīts un skolēnu novērtēts skolotājs sociālajā vietnē "Facebook" ievietojis ierakstu, kurā norāda uz Centrālās Laboratorijas neizdarību, piebilstot: "Nav viss tik ideāli, kā gribētos."

Rīgas Juglas vidusskolas kulturoloģijas skolotājs vērš uzmanību, ka Centrālā laboratorija piegādā testus, katram skolēnam paredzēts viens tests, bet maisā ir divi testi. Tad skolotājam pašam nākas meklēt maisiņus un sadalīt testus pa vienam. Katru nedēļu tie ir 43 maisiņi, kurus skolotājs dodas iegādāt. Papildus darbs, izdevumi un rūpes, kuras neietilpst skolotāja pienākumos un netiek apmaksātas.

"Šodien uzzināju, ka man par savu naudu jāpērk maisi, jāmeklē veikalos, lai antigēnu testus pašam sašķirotu un katram skolēnam no trim desmitām klasēm kā kurators iedotu. Vai varbūt būs kādi uzlabojumi, jo vienā maisiņā, ko Centrālā Laboratorija piegādā, ir divi testi iekšā un man pašam jāpatērē laiks tos šķirojot - dalot uz pusēm + jāpērk veikalos maisiņi priekš otrā. Jau tā cenšos nepirkt pildspalvas skolēniem, kuri tās aizmirst, bet tie maisiņi… Varbūt skan jocīgi, bet tas tā, manas pārdomas, ka arī šo jāsakārto Centrālai laboratorijai, jo skolotājam jānodarbojas tagad arī ar papildus laika patērēšanu tām darbībām, par kurām bija jādomā testu piegādātājiem … Nav viss tik ideāli, kā gribētos, " sociālajā tīklā raksta skolotājs.

Pie ieraksta komentāri vēsta, ka arī citās skolās ir līdzīgi.

"Mums ir MFD laboratorija. Antigēnu testus sūta ČETRUS vienā iepakojumā. Arī jāšķiro katram skolēnam pa vienam komplektam. Tiesa, maisiņi vēl pagaidām nav jāpērk.."

"Man liktens bija vēlīgs un no mīļās direktores paņēmu lietotas kabatiņas, laboratorijas slepenais ārštata darbinieks."

Kāda cita skolotaja komentāros vērsusi uzmanību uz to, ka jāiegādājas maskas pašai.
"Bet runājot par pašnopirkšanu. Vai tad nebūtu normāli iegadaties skolotājam maskas? Man katru dienu jāvelkā no 1-3 maskām, jo tās ir piemērotas 3-4 stundu lietošanai, bet man bija šodien 12 stundas divās skolās. Jo īpaši sievietēm ir daudz slāņu kosmētika sejā un ja tā varas viena mikrobu maskā 12 stundu laikā, savai ādai var pateikt “čau".

Man vienkārši desmitiem eiro aiziet mēnesī. Tas ir OK? Vai jums, skolotāji, jūsu skolās arī pašiem jānopekt sava sējas maska?
Atvainojiet, ka es mazliet tēmai garām izteicos, vienkārši man tas sāp."
Skolotāja ierakstu ievērojusi arī pati Centrālā laboratorija:
"Labdien, lūdzam sazināties ar laboratoriju - skolas@laboratorija.lv. Laboratorija nodrošina visu nepieciešamo."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:29

Jaunākās diskusijas