Deputāts neizpratnē: kur patiesībā paliks flīģeļa iegādei paredzētā nauda?

tautaruna.lv 19.novembris 2021, 18:13
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Lai gan publiski izskanēja informācija, ka Saeima, skatot likumprojektu "Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2022., 2023. un 2024.gadam", atbalstīja Ministru kabineta iesniegto priekšlikumu tomēr atteikties no koncertflīģeļa iegādes Rīgas pils Svētku zālei, deputāts Ivars Zariņš uzskata - iespējams, varas kliķe ir izdomājusi saspēli, kā tomēr šo naudu paturēt sev un izmantot saviem plāniem.
Kā sociālajā tīklā Facebook raksta Zariņš, "ar to naudu "prezidenta flīģelim", 184 tukstoši eiro apmērā, paliek aizvien interesantāk!".

"Prezidenta kanceleja saka, ka esot lūgusi valdībai šo naudu flīģelim nepiešķirt. Taču šāds valdības priekšlikums Saeimas Budžeta un finanšu komisijas dokumentos nav atrodams.

Vai nav tā, ka šī ir kārtējā varas izspēle - pēc tam, kad opozīcija ir iesniegusi savus priekšlikumus, kā varētu jēgpilni priekš Latvijas sabiedrības izmantot šo naudu, varas kliķe ir izdomājusi saspēli, kā tomēr šo naudu paturēt sev un izmantot saviem plāniem - piedāvājot to novirzīt "līdzekļiem neparedzamiem gadījumiem". (Tikai, kur ir šis priekšlikums?!) Un šāds neparedzams gadījums var izrādīties arī "prezidenta flīģeļa" iegāde, teiksim - kāda nozīmīga pasākuma norisei.
Jo kas ir interesanti, "prezidenta flīģelis" nav vienīgā izdevumu pozīcija Valsts prezidenta kancelejas izdevumos, kas rada jautājumus. Vēl ir arī paredzēts vairāk kā pusmiljons eiro "Trīs jūru samita rīkošanai"!
Priekš kam Prezidenta kancelejai šāda nauda - ko tā ar to iesāks, ja šo samitu rīko Ārlietu ministrija?" raksta Zariņš.
Šajā sakarā deputāts ir vērsies pie Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa.

Kā ziņots, Saeima 16.novembrī, skatot likumprojektu "Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2022., 2023. un 2024.gadam", atbalstīja Ministru kabineta iesniegto priekšlikumu tomēr attiekties no koncertflīģeļa iegādes Rīgas pils Svētku zālei.

Attiecīgo finansējumu 183 921 eiro apmērā lemts pārvirzīt līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 2022.gada budžetā.

Nākamā gada budžeta kontekstā vairāki politiķi bija rosinājuši novirzīt koncerflīģelim plānotos līdzekļus citiem mērķiem.

Jau ziņots, ka iepriekš atšķirīgi viedokļi, arī neizpratne par flīģeļa iegādi tika pausta ierakstos sociālajos tīklos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:45

Jaunākās diskusijas