"Manas robežas ir pārkāptas"; Latvijas ārste neslēpj dusmas par draudu ignorēšanu

tautaruna.lv 10.novembris 2021, 15:12
 
Aigars Eglīte/F64
Mikroblogošanas vietnē Twitter Bērnu klīniskā universitātes slimnīca Infekciju kontroles dienesta vadītāja pienākumu izpildītāja un pediatre Dana Isarova komentējusi informāciju par Sondora izteiktajiem draudiem politiķim Pūcem un krimināllietas neierosināšanu.

Ārste ārpus sava darba laika sociālajos tīklos aktīvi atbild uz jautājumiem par vakcīnām un medicīnu. Viņa neslēpj sašutumu par likumsargu neizdarību draudu izteikšanas gadījumos.

"Mani vairs neinteresē, kur tiesībsargājošas iestādes ir novilkušas to robežu, kur tās uzskatīs - ir par traku. Manas robežas ir pārkāptas. No šī brīža uz nenoteiktu laiku es vairs publiski nekomentēšu un neizglītošu C19 sakarā nevienā no saviem kanāliem," norāda ārste.

Viņa gan atzīmē, ka sniegs interviju un lekcijas, kurām jau ir piekritusi, bet publiski vairs neko nekomentēs saistībā ar Covid-19.

"Esmu brīvprātīgi izdarījusi daudz darba, taču manai valstij nerūp nodrošināt, lai es justos droši, veicot savu profesionālo darbību," uzskata D. Isarova.

Ārstes paziņojums izsaucis plašu diskusiju komentāros, kur tiek asi kritizēts likumsargu darbs šajā jautājumā.

"Atkal tas pats - saprāts aiziet, kretīni paliek. Saprotu Jūs. Arī citās valstīs publiskie uzbrukumi ekspertiem ir riebīgi. Nezinu, ko pateikt. Traģiski, ka tiesībsargājošās struktūras tādā veidā iedrošina šādus neliešus. Nezinu, ideālo ceļu, bet šādi ir ļoti nelabi," komentārā norāda žurnāliste Iveta Buiķe.

"Liels paldies par to, ko darāt un patiešām žēl, ka Jums kas tāds jāpiedzīvo!" - pauž komentētāja.

"Tiesībsargu negribēšana viņu nolikt pie vietas netieši nozīmē - tieciet paši galā. Principā tā ir policijas veicināta provokācija uz pretdarbību. Jo cilvēks lieto vārdus, par kuriem vienkārši jācērt pa seju. Ja viņš tā turpinās, reiz tas notiks," uzskata komentētājs.

"Kāds sakars C19 izglītošanai ar to, ka policijas izvēlējās uzsākt kriminālprocesu? Jā, man arī šķiet diskutabli. Varbūt varēja sākt ar resorisko pārbaudi, tomēr kriminālprocess šoreiz atmaksājās, domāju, ka būs notiesājošs spriedums," pauž komentāra autors.

Jau vēstīts, ka Valsts policija oktobra beigās sāka kriminālprocesu pret vienu no aktīvākajiem dažādu protestu dalībniekiem Jāni Sondaru par viņa verbālajiem uzbrukumiem Saeimas deputātam Jurim Pūcem. Šī nav pirmā reize, kad aktīvists nonāk policijas redzeslokā. Par viņu jau bijuši vairāki iesniegumi par vajāšanu, bet policijai un prokuratūrai nešķita, ka viņš kādu būtu mēģinājis iebiedēt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:12

Jaunākās diskusijas