Latvijas mediķis parāda, kādus draudus mēdz saņemt ārsti

tautaruna.lv 18.novembris 2021, 15:13
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Anestezeologs Roberts Fūrmanis mikroblogošanas vietnē Twitter atklāti dalījies ar draudiem, kādus saņēmis soctīklos.

Kā norāda R. Fūrmanis, kamēr par atklātu draudēšanu indivīds paliek nesodīts, tikmēr ārsti turpina saņemt draudu vēstules un rupjības.

"Negribētos nonākt situācijā, kur sabiedrības radikalizēšanās beigsies ar reālu vardarbību. Situācija arvien vairāk liek uzdot jautājumu- vai tiešām ir vērts runāt publiski?" - norāda mediķis.

Ekrānšāviņš

Viņš dalījies ar ekrānuzņēmumu, kurā redzams, kādas rupjības mēdz ārstiem personiski sūtīt soctīklu lietotāji.

Ekrānšāviņš

Tikmēr kometāros soctīklu lietotāju domas dalās. Kamēr vieni pievienojas ārsta viedoklim un vēl izturību šādās situācijās, citi šaubās par konkrētā gadījuma apstākļiem.

"Un tad karma izspēlē spēli,ka Ints nonāk tavās rokās jo ir nepieciešama medicīniska palīdzība - zināsi ko teikt un pajautāt vai atceras citātu," komentārā norāda soctīklu lietotāja.

"LV ir tāda domāšana un izskatās, ka jau valdības līmenī pat, kamēr nelaime nav notiksu, tikmēr nav ko iespringt!" - uzskata komentētāja.

"Es nezinu nevienu mediķi, kas nebūtu saņēmis vismaz vienu šo repliku. Pat es viņas esmu saņēmis. Atliek tikai publiski izteikt pozitīvu viedokli par vakcināciju un tie draudētāji paši uzrodas," pauž komentētājs.

"Dzīve nav rožu dārzs. Jeb, mēs šobrīd dzīvojam diezgan radikālā laikā, un, ja Tu runā par šīm tēmām, tad būs kaut kāda noteikta cilvēku grupa, kura sūtīs šādas vēstules. Nevajag staigāt pa mākoņiem, katrs savas pretenzijas izpauž savādāk," norāda komentāra autors.

"Pag, kur te ir draudi tieši ārstam kā amata pildītājam? Un kur redzams, ka tas ir vakcīnas saistībā? Te izskatās pēc ažiotāžas celšanas. Ar 13 kopīgiem draugiem, vairāk izskatās pēc personīga konflikta, kas aizsācies citur un abu pušu darbības pirms šī teksta nav redzamas," norāda komentētājs.

Raidījums "de facto" jau vēstīja, ka Valsts policija pirms nedēļas sāka kriminālprocesu pret vienu no aktīvākajiem dažādu protestu dalībniekiem Jāni Sondaru par viņa verbālajiem uzbrukumiem Saeimas deputātam Jurim Pūcem. Šī nav pirmā reize, kad aktīvists nonāk policijas redzeslokā. Par viņu jau bijuši vairāki iesniegumi par vajāšanu, bet policijai un prokuratūrai nešķita, ka viņš kādu būtu mēģinājis iebiedēt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:04

Jaunākās diskusijas