Vīrietis sašutis par meistaru naudas kāri; gribot pelnīt 700 eiro dienā

tautaruna.lv 2.novembris 2021, 17:20
 
Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency
Ir apsveicami, ja pašiem ir kādas iemaņas remontdarbu veikšanā, taču dažreiz pēc profesionāla meistara neiztikt. Kāds vīrietis facebook neslēpj sašutumu par meistaru nosauktajām izmaksām.
"Es vēlētos parunāt par vienu cilvēku kategoriju, kura, šķiet, ir zaudējusi saikni ar realitāti, vēl lielākā mērā, kā Kariņa valdība. Un, tie ir… dažādi amatnieki! Jā, droši vien, ne visi. Bet tie, ar kuriem man ir sanācis komunicēt - pilnīgi noteikti! Par skursteņa uzmūrēšanu, vietnes GetAPro meistari prasīja 700-900€… Man, pilnīgam nejēgam, šī mūrēšana prasīja ~5h darba un izmaksāja drusku virs 60€ materiālos. Tātad, es šo skursteni varu pārmūrēt katru gadu, 10 gadus no vietas, un, joprojām, būt plusos…
Tie, kas seko manai laikjoslai, atcerēsies, ka, pirms kāda laika publicēju foto ar kanalizācijas trubām. Arī, ne bez iemesla! Santehniķis par šo trubu ievilkšanu, nepakautrējās paprasīt 1400€, neskatoties uz to, ka tranšeju pieteicos izrakt pats! Ej taču ellē, 1400€ par 2 dienu darbu?
Man šķiet, 700€ dienā pat Eiroparlamentārieši nepelna! Izraku un saliku pats, viss strādā.
Tagad ņemos ar ienākošo ūdeni (vēlreiz milzīgs paldies KSenukai speciālistiem, kuri, pacietīgi skaidroja pilnīgam nejēgam, kas un cik daudz vajadzīgs, un necentās “iesmērēt” metriskās uzmavas collīgajām vītnēm - Jūs, vīri, esat malači!).
Tālāk, elektrība. Atbrauca specs, mērīt pretestību. Apskatījās, neko neizmērīja, pateica: visi vadi jāpārvelk, rēķinieties ar 2000-2500€. Par ko? Vadi maksā ~30 centus metrā! Sadales kārbas, slēdži, rozetes - 2-5€ gabalā. Darbs? Nu, maksimums 2 dienas! Kolīdz pabeigšu “ūdens darbus”, ķeršos pie elektroinstalācijas. Pats. Jo meistari, acīmredzot, dzīvo kaut kādā, citā realitātē…
Es nesaku, ka cilvēkam par darbu nav jāsaņem alga. Labam speciālistam nebūtu žēl maksāt 200-300€ dienā. Bet šie “malači”, kuri vēlas dienā saņemt 700-1000-1200€ mani aizvaino!
Es, savā jomā, neesmu ne kapeiku sliktāks speciālists kā Jūs - savējā, bet 16000€ alga mēnesī man pat sapņos nerādās. Jā, es nepaveikšu meistara darbu tik kvalitatīvi, kā īsts speciālists. Toties, kad pabeigšu, es pārzināšu savā mājā katru skrūvīti, būšu “piešāvis roku” dažādos arodos, un… ietaupījis kaudzi naudas!" raksta Rihards.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas