Ārsti ir sarūgtināti par iespējamo mobilizāciju

tautaruna.lv 27.oktobris 2021, 20:10
 
Dmitrijs Suļžics / F64
Pēc ārstu mobilizācijas paziņojuma, Latvijas Ārstu biedrība pieprasa veselības ministra demisiju, toties sociālajos tīklos medicīnas nozares darbinieki pauž sašutumu.

Portāls nra.lv iepriekš jau rakstījis - "Veselības aprūpes nozarei nepieciešamos mediķus varētu mobilizēt jau novembrī. Pašlaik tie mediķi, kuri strādā ārpus valsts finansētās medicīnas, studenti, kā arī pensionējušies ārsti un māsas tiek aicināti pieteikties darbam ar Covid-19 pacientiem brīvprātīgi, taču mobilizācijas apstākļos tas būs jau obligāts pienākums."

Vakardien, 26.oktobrī, pēc ārstu mobilizācijas paziņojuma, Latvijas Ārstu biedrība pieprasīja veselības ministra Daniela Pavļuta demisiju.

"Tāpēc biedrība atkārtoti uzsver, ka tālāk nav pieļaujama situācija, ka visa atbildība par valdības un VM kļūdainajiem vai savlaicīgi nepieņemtajiem lēmumiem tiek novelta uz veselības aprūpē strādājošajiem, kuru viedoklis ir klaji ignorēts divus gadus. Arī par VM ieceri jau novembrī izsludināt mediķu mobilizāciju veselības nozare uzzināja šodien no masu medijiem," teikts LĀB paziņojumā.

Sociālajos tīklos parādās ārstu sašutums par situāciju.

"Prasīt atmaksāt rezidentūras naudiņu, nepalielināt solītā apmērā finansējumu un tad vēl atgādināt, ka par izvairīšanos no mobilizācijas draud kriminālsods. Tā mūsu valstī novērtē veselības aprūpes speciālistus." ''Bāc, stulbi. Es ilgstoši esmu teicis, cik sakarīga man šķita esošā valdība. Tagad sāk izrādities, ka citiem bija taisnība. Nav." (Rezidents otolaringoloģijā)

"Runa ir par ilgstošu nozares ignorēšanu, kļūdainu lēmumu pieņemšanu un beigās vēl izteiktu aroganci komunikācijā. Nozares ticība ministrijai ir nulle. Sajūta gan, ka visiem ir vienalga, jo neko citu jau negaidīja arī budžeta kontekstā." (Rezidents otolaringoloģijā)

"Plānota mediķu mobilizācija, līdz šim gadu no gada mediķu atalgojumā ieguldīts tik maz... Pazemojoši un ja, es nestrādātu nozarē šo uzskatītu par uzbrukumu un pamestu valsti. Nē mediķus šādi pasūtīt nevar, nē tie, kuri nepraktizē vai praktizē citās jomās apdraud pacientus!" (Bērnu aprūpes māsa)

"Pati jau papīros esmu pieņemta c19 nodaļā,bet šāda mobilizācija vairāk atgādina atbildības nastas uzmešanu uz tiem pleciem,kas jau tā “nes” nastu." (Ārstniecības persona)

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:51

Jaunākās diskusijas