Negadījums Purvciemā: cilvēks pakļūst zem trolejbusa

tautaruna.lv 27.oktobris 2021, 18:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Purvciemā uz gājēju pārējas notriekts cilvēks – šāds izsaukums pusdienlaikā atskanēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) dežūrdaļā. Vaidavas ielā, krustojumā ar Dzelzavas ielu, kāds steidzīgs pensionārs nepamanīja tuvojošos trolejbusu un centās šķērsot ceļu tam priekšā, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”.

Uz ceļa notikuma vietā policijas darbinieki uzvilkuši divus sarkanus krustus, apzīmējot vietu, kur stāvēja aculieciniece Tatjana un kāds pensijas vecuma vīrietis, kas neuzmanības dēļ pakļuva zem trolejbusa. Gan vīrietis, gan sieviete vēl pirms mirkļa gaidīja, kad Vaidavas ielas krustojumā gājējiem ieslēgsies zaļā gaisma, bet nezināmu iemeslu dēļ pensionārs pēkšņi izdomāja spert soli uz priekšu.

“Gājējiem bija sarkanā gaisma, bet tobrīd trolejbusam iedegās zaļā gaisma. Es no viņa stāvēju divu metru attālumā. Kad trolejbuss bija viņam blakus, jau uz pārejas, cilvēks ne no šā, ne no tā izdomāja pāriet pāri ceļam. Viņš uztriecās trolejbusa vējstikla labajam stūrim. [Vai viņš bija skaidrā prātā?-red.] Neesmu ārsts, bet no malas izskatījās, ka ne. [Kāds vecums?-red.] Apmēram 60 gadu,” skaidro aculieciniece Tatjana.

Sitiens pa vējstiklu, trolejbusa vadītājai lika nekavējoties reaģēt un bremzēt. Kā jau pienākas gadījumos, kad avārijā iesaistīts sabiedriskais transports, par notikušo tiek informēti mediķi un ”Rīgas satiksmes” dispečeru centrs. Piecu minūšu laikā pie cietušā atsteidzās ārsti.

“Viņš gulēja, mēs neļāvām viņam celties kājās, jo viņam bija sasista galva. Sagaidījām ”ātros”, policistus. [Bet viņam trolejbuss pāri nepārbrauca, tur vairāk bija tas sitiens? - red.] Jā, viņš atsitās un nokrita atpakaļ uz trotuāra,” norāda Tatjana.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:18

Jaunākās diskusijas