Soctīklos ļaudis šūmējas: Re:Baltica tā sauktie “melu atmaskojumi” neiztur laika pārbaudi

tautaruna.lv 24.oktobris 2021, 10:00
 
Kaspars Krafts / F64
Viena no redzamākajām “factcheker” komandām Latvijā viennozīmīgi ir Re:Baltica. Sociālajos tīklos bieži redzamas atsauces un piezīmes par to, ka, saskaņā ar minētās žurnālistu komandas atzinumu, kāds fakts vai publikācija neatbilst patiesībai. Mazliet ironiska tādēļ šķiet situācija, ka, vērtējot minētās faktu pārbaudītāju publikācijas, ilgākā laika perspektīvā, tās izrādās neprecīzas un ļoti tālu no īstenības.

Tā, piemēram, 5.maija publikācijā “Nav plāna veikalos ielaist tikai vakcinētos” pausts, ka: “Vairākos tā sauktajos klikšķu portālos publicēta ziņa par it kā apsvērtu iespēju veikalos vai lielveikalos ielaist tikai vakcinētus cilvēkus”.

Publikācijā piesaukti dažādu amatperonu viedokļi un šāds apgalvojums atzīts par nepatiesu.

rebaltica.lv

Savukārt, pirms astoņiem mēnešiem tapušā publikācijā “Vakcinēšanās nav piespiedu, sankciju nebūšot arī armijā”, apgalvots, ka “ Arī Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS) un Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā (PSKUS) Re:Check norādīja, ka pret darbiniekiem, kas nevakcinēsies, netiks vērstas nekādas sankcijas. “ Līdzīgi apalvojumi izteikti arī par NBS un citām profesiju grupām, norādot, ka apgalvojumiem par obligātu vakcināciju nav pamata.

rebaltica.lv

Interesanti, uz pašreiz noteikto stingro ierobežojumu un augošās vakcinācijas aptveres fona, izklausās apgalvojums par atvieglojumiem: “ Ierobežojumi vēl vairāk tiks mīkstināti, kad vakcīnu saņems lielāks skaits cilvēku. Nākamais solis VM plānā paredz, ka vakcinētie nelielos darba kolektīvos varēs nelietot sejas maskas. Ar laiku vakcinētie varēs iekštelpās pulcēties kultūras un sporta pasākumos, izmantot ēdināšanas, sporta klubu un izklaides pakalpojumus…” Ar šādu citātu varam sastapties rakstā “Vakcīnas pasargā no saslimšanas, un ierobežojumus samazinās pakāpeniski”, kas publicēts 14.maijā.

rebaltica.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:31

Jaunākās diskusijas