Traģēdija Jelgavā: gājuši bojā divi brāļi

tautaruna.lv 20.oktobris 2021, 14:30
 
Kaspars Krafts/F64
Ugunsnelaimē Jelgavā pirmdien bojā gājuši divi brāļi. Kā notikumus atceras kaimiņi, un kas varētu būt izraisījis šo ugunsgrēku, stāsta raidījums "Degpunktā".
Jelgavā, pie Liepu ielas 4. nama, pirmdienas vakarā bija vērojami satraucoši skati. Īsi pirms plkst. 23.00 vienā no otrā stāva dzīvokļiem izcēlies ugunsgrēks.

Nelaimi pirmā pamanījusi Jeļena - viņa dzīvokli sajutusi aizdomīgu smaku un šķitis, ka kaut kur gruzdot vadi. Kopā ar vīru izstaigājuši savu mājokli, taču, neko aizdomīgu neatrodot, izgājuši pagalmā. Lai arī sākumā šķitis, ka mājā viss ir vislabākajā kartībā - drīz vien atklājies, ka turpat līdzās izcēlusies milzu nelaime.

“Bija redzami dūmi, bet šķita, ka tie ir no tā, ka kāds kurina krāsni, jo tobrīd vējš nebija spēcīgs. Bet tad aizgājām aiz mājas un ieraudzījām, ka tur pa aizvērtu logu jau gāžas dūmi. Melni dūmi. Uzreiz uzskrējām augšā, atvērām viņu durvis, kuras nebija aizslēgtas, bet tur ieiet vairs nebija iespējams,” stāsta Jeļena.

Lai arī sieviete tūlīt pat izsaukusi ugunsdzēsējus, kuru depo atrodas mazāk nekā kilometra attālumā, un glābēji ieradušies zibenīgi, drīz vien atklājies, ka abi kaimiņos dzīvojošie vīrieši - aptuveni 50 un 60 gadus vecie brāļi - ugunsgrēkā gājuši bojā.

Viņu dzīvoklī nebija uzstādīts dūmu detektors, taču Jeļenas mājoklī tāds bija - taču klusēja.

“Nē, nē! Dūmu kā tādu mūsu pusē nebija. Bija tikai smaka. Meklējot, no kurienes tā nāk, arī aizgājām… (DP: Kā jūs domājat, no kā ugunsgrēks?) Viņi dzēra. Dzērāji. (DP: Kas tur varēja aizdegties? Teicāt vadi…) Nezinu, tas jājautā speciālistiem, jo viņi varēja gan pīpēt gultā, gan… Ja jau sadega gultā, var tikai minēt, kādā stāvoklī viņi bija. Tas viss pie ekspertiem,” teic kaimiņiene.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:57

Jaunākās diskusijas