Soctīklos "vētru" rada video, kā policists pārbauda, vai ievēroti Covid-19 ierobežojumi

tautaruna.lv 20.oktobris 2021, 18:30
 
Ekrānuzņēmums
Soctīklos sašutumu izraisījis kāds video no Austrālijas, kurā redzams, kā policists pārbauda kafijas krūzi, lai pārliecinātos, ka tiek ievēroti Covid-19 ierobežojumi, raksta "Mirror".

Austrālijā ir noteikts, ka visās publiskās vietās ir jānēsā sejas aizsegi, ja vien netiek "uzņemts ēdiens, dzerts bezalkoholisks dzēriens vai lietoti medikamenti".

Soctīklos publiskotā video redzams, kā policists publiskā vietā, lūdz viņam iedot kafijas krūzi, kuru policists pakrata, lai pārliecinātos, ka tiek ievēroti noteikumi un tajā patiesi ir dzēriens.

Soctīklu liedotāji pauduši sašutumu par šiem noteikumiem.

"Un, ja tā būtu tikko izdzerta?", "Policija uzskata, ka vīruss neizplatīsies, ja turēsi rokā kafijas krūzi... dodiet man burvestību", "Pierādījums tam, cik nejēdzīga ir masku valkāšana. Ja dzer kafiju, tad vīrusu nedabū! Ja rokā ir pilna krūze, esi imūns pret vīrusu", "Tas ir izsmiekls. 2000 gadījumu dienā, 90 procenti nevakcinēto. Vakcinējieties", raksta komentētāji. Daudzi norāda, ka Austrāliju uzskatījuši par savu sapņu zemi, taču šādu noteikumu ieviešiena liekot par to šaubīties.

Policijas pārstāvji par notikušo pauduši: "Mēs neradām noteikumus. Tie atrodami Veselības Inspekcijas mājaslapā. Nevaram komentēt katru incidentu. Katrs no tiem tiek vērtēts atsevišķi. "

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:31

Jaunākās diskusijas