Absurds? Lielveikalā Rīgā prasa uzrādīt Covid-19 sertifikātu zīdainim

tautaruna.lv 19.oktobris 2021, 7:00
 
Ilustratīvs attēls / Vladislavs Proškins/F64
Jau pirmajā dienā, kopš valstī atkal izsludināja ārkārtējo situāciju un ieviesa jaunus ierobežojumus, viss process sagrozīja lielveikalu vadītāju prātus, kas uzreiz atspēlējās uz pašu klientiem. Aiz veikala durvīm palikt bija spiesti vecāki ar bērniem, un tas viss, par spīti tam, ka vecākiem bija derīgs Covid-19 sertifikāts, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Elīna atminas, kā kopā ar 10 mēnešus veco bērnu 11. oktobra rītā devās uz tirdzniecības centru “Akropole” un palika ar garu degunu.

Uzrādot apsargam vakcinācijas sertifikātu, kā zibens no skaidrām debesīm atskanējusi prasība to pašu uzrādīt arī zīdainim. Elīnu pārsteigusi veikala apsardzes darbinieka rīcība, vienlaikus radot gan dusmas, gan arī smieklus.

"Bez Tabu” saņēma pat vairāku skatītāju vēstules, kurās izklāstīta identiska situācija - dokumenti kārtībā, taču ar bērnu iekšā nelaiž.

"Ar četrus mēnešus vecu zīdaini atbraucu uz ”Akropoli” saņemt pasūtīto kūku. Cik jauki uzzināt, ka zīdainim vajag QR kodu par pārslimošanu vai vakcināciju. Manā situācijā bija vīrs blakus, kurš palika ar bērnu gaidīt. Bet - ko darīt vientuļiem vecākiem. No informācijas centra sapratu, ka tā apsardze izpratusi jaunos noteikumus," pauda kāda māmiņa.

"Valdības noteiktie ierobežojumi līdz pirmdienas pusdienlaikam liedza bērniem iekļūšanu zaļajā zonā. Taču pārrunu laikā ar ministriju pārstāvjiem tika panākta vienošanās par bērnu līdz 12 gadu vecumam ielaišanu zaļajā zonā kopā ar vecāku vai pavadoni, kuram ir sadarbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, un uzrādot personas apliecinošu dokumentu - pasi vai ID karti," skaidroja Zane Kaktiņa, ”Akropole” vadītāja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:13

Jaunākās diskusijas