Soctīklos sašutuma vētru rada audiofails ar Pavļuta un Cipules sarunu

tautaruna.lv 18.oktobris 2021, 10:30
 
Kaspars Krafts/F64
Mikroblogošanas vietnē Twitter īstu "vētru" radījis publiskots audiofails ar veselības ministra Daniela Pavļuta un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktores Lienes Cipules sarunas fragmentu.

Publiskotajā audiofailā dzirdams, kā sanāksmes laikā starp D. Pavļutu un L. Cipuli izvēršas emocionāls dialogs par krīzes situāciju veselības aprūpē. Saruna tapusi neilgu laiku pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas 11. oktobrī.

TV3 raidījumam “900 sekundes” veselības ministrs komentēja notikušo.

"Šīs sarunas konteksts nekā veidā tur netiek izklāstīts. Tas bija pirms vairākām nedēļām, un tā bija plašāka sapulce ar klīnisko universitāšu slimnīcas pārstāvjiem un ministrijas vadību. Mēs runājām par to, ar kādiem pasākumiem virzīties uz priekšu. Nedēļu vēlāk, pēc kopīga lēmuma, vienojoties nozarē, ārkārtas situācija tika izsludināta. Pēc šīs sarunas arī tika izsludināts paaugstinātas gatavības stāvoklis. Mēs esam gājuši soli pa solim uz priekšu atbilstoši tam, kā situācija pieprasa," norāda ministrs.

Veselības ministrs arī atvainojās kolēģiem par vārdiem, kas reizēm var izskanēt, ņemot vērā, ka jau pusotru gadu darbs norisinās krīzes apstākļos.

Ar audio dalījušies daudzi soctīklu lietotāji, tostarp mediķi.

"Man tomēr liekas, ka nav glīti publicēt fragmentu no sarunas un nostādīt tā. Tas, kas šeit bija, izklausījās nesmuki, bet nedzirdot pilnu sarunu nu gan nevar spriest par to, kas bijis," norāda soctīklu lietotājs.

Tikmēr ārsts R. Fūrmanis komentārā norāda, ka šī saruna spilgti raksturo "to vājprātu, kas notiek VM gaiteņos".

"Neskaitot to stulbumu, kas sekoja, bija domu grauds, ka ''politiķi seko sabiedrības noskaņojumam'', kas diemžēl tā ir. Sabiedrība negrib stingrākus mērus un politiķi negrib tos arī ieviest, bet tā mēs nekur nenonāksim. Un gļēvulība diemžēl šodien ir LV politikas galv. vārds," pausts komentārā.

"Piekrītu. Taču taisnības labad jāpiebilst, ka viņa arī nemitīgi biedēja ar apokaliptiskiem scenārijiem jau pagājušajā gadā un arī ziemā. Kā redzams, tas nepiepildījās. Tādēļ es labprāt arī viņu neizceltu saulītē, lai arī šoreiz valdība tiešām ir pārāk atrauta no realitātes," norāda komentētājs pie publiskotā audioieraksta.

Jau vēstīts, ka saslimstības ar Covid-19 rādītāji Latvijā šonedēļ sasniedza jaunus rekordus - tika fiksēts lielākais vienā dienā atklāto Covid-19 gadījumu skaits, bet nedēļas nogalē slimnīcās ievietoto Covid-19 pacientu skaits pirmo reizi kopš februāra pārsniedza 1000.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas