"KAUNS skatīties"; soctīklos asi nosoda ugunsdzēsēju protestu

tautaruna.lv 14.oktobris 2021, 14:46
 
f64.lv, Vladislavs Proškins
Sociālajos medijos cilvēki pauž neizpratni un nosodījumu par Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieku rīcību, protestējot izmantot darba apģērbu.

Šorīt Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki pulcējas pie Saeimas, lai nodotu atklātu vēstuli Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei.

Pie Saeimas šorīt pulcējušies daži desmiti ugunsdzēsēju, kuri uz protestu bija ieradušies darba apģērbā.

Mikroblogošanas vietnē Twitter vairāki lietotāji pauduši sašutumu un nosodījumu par šādu rīcību.

"Katrs var iet un paust savus uzskatus. Bet civilā kārtā. Kāds sakars to darīt, uzvelkot formas tērpu? Man personīgi šis rada iespaidu, ka tas ir centralizēts un oficiāls @ugunsdzeseji pasākums," atzīmē Twitter lietotāja.

"Nevajadzētu nosodīt @ugunsdzeseji dēļ dažu antivaxeru aktivitātēm. Tie daži desmiti neraksturo visu VUGD. VUGDā vakcinēti ir 68%, kas ir vairāk, kā valstī vidēji," norāda komentētājs.

"Kādreiz par formastērpa lietošanu tam neparedzētās vietās un lietās pienācās rājiens un viss no tā izrietošais," pauž komentāra autors. Tikmēr cits lietotājs norāda, ka protestētājiem mugurā ir spectērps.

"KAUNS skatīties..." - savu sašutumu neslēpj komentētāja.

"Es ceru, ka kādam no tiem čaļiem palika kauns. Vismaz par pilnā sastāvā "atbalstam" (patiesībā - lai pakāptos uz viņu mugurām) sanākušo zvēru dārzu," pauž komentāra autors.

Tikmēr VUGD oficiālajā mājas lapā norāda:

"Mēs esam dienestā un pildām sevis izvēlēto misiju - glābt cilvēkus! VUGD ir jānodrošina dienesta darbības nepārtrauktība, lai iedzīvotāji būtu drošībā. Mums ikviens kolēģis komandā ir vajadzīgs un svarīgs, tādēļ turpinām vakcinēties, jo vakcīna pasargā no smagas saslimšanas gaitas, kas nozīmē to, ka, saskaroties ar Covid-19, tomēr varēsim atgriezties komandā un īsākā laika periodā.

Kategoriski norobežojamies no paziņojumiem, kur tiek piesaukti ugunsdzēsēji glābēji un tiek pausta maldinoša informācija par pretošanos vakcinācijai."

Jau vēstīts, ka VUGD darbinieki aicina Saeimu neatbalstīt Ministru kabineta rīkojumu nr.720, kas paredz šī gada 15.novembrī atstādināt no pienākumu pildīšanas iekšlietu sistēmas darbiniekus bez vakcinācijas sertifikāta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas