Vijciema lācēnus mēģinās ieēdināt; tomēr nogalināšanas iespēja joprojām nav atmesta

Portāls nra.lv 4.oktobris 2021, 19:40
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Pusaugu lāču, kas nu jau kādu laiku siro Vijciema pusē, uzvedības ir netipiska, tādēļ nedēļas nogalē vietējie mēģināja lāčus aizbiedēt ar troksni, vēsta ReTV.

Aizbiedēšanas esot izdevusies, taču, kā norāda Valkas novada pašvaldības pārstāvis, nav zināms, vai uz ilgu laiku, kā arī, vai viņi atkal neatgriezīsies. “Nedēļas nogalē paši mājas saimnieki ar petardēm vai cita veida trokšņiem mēģināja tos lāčus izbaidīt. Tā kā no savām mājām viņiem izdevās viņus izbaidīt, bet, visticamākais, aizgāja turpat uz kaimiņu pusi,” saka Ivo Leitis, Valkas novada pašvaldības pārstāvis.

Lai panāktu cilvēku un meža dzīvnieku veiksmīgu līdzās pastāvēšanu, tiks izmēģināts vēl kāds veids, kas, iespējams, problēmu varētu atrisināt. “Tagad pašvaldība ir apņēmusies izbūvēt tādu kā piebarošanas galdu, ko uzstādīt tālāk no tām mājām, mežā. To ieteica medību kolektīvi, pārstāvji. Ļaut lāčiem piebaroties citur, attālāk mežā, lai viņi aiziet. Dabas aizsardzības pārvalde solīji atsūtīt to sarakstu ar ēdieniem, kuri ir iesakāmi lāčiem,” skaidro Ivo Leitis.

Dabas aizsardzības pārvalde atzinusi, - ja šīs metodes nestrādās, lāči turpinās biedēt iedzīvotājus, tad drošības apsvērumu dēļ varētu arī lemt par kardinālākiem lēmumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:26

Jaunākās diskusijas